ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Mε 12 ομαδες το επόμενο πρωτάθλημα της SL 2 - Σέντρα στις 24 Οκτωβρίου

Η Super League 2 ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (16/9), που προβλέπει πρωτάθλημα με 12 ομάδες - Σέντρα στις 24 Οκτωβρίου
Mε 12 ομαδες το επόμενο πρωτάθλημα της SL 2 - Σέντρα στις 24 Οκτωβρίου

Η Super League 2 ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (16/9), που προβλέπει πρωτάθλημα με 12 ομάδες.

Το ΔΣ της SL2 αποφάσισε να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα με 12 ομάδες, μετά και τη σχετική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων. Επίσης αποφασίστηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη σέντρα ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου.

Η απόφαση της SL2 είναι να ανέβουν τη σεζόν 2022/23 δύο ομάδες στη SL1, κάτι που προσκρούει με την προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας, η οποία για την προτελευταία ομάδα της προβλέπει μπαράζ.Για το θέμα αυτό θα κληθεί να αποφασίσει όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ η ΕΕ της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα πέσουν, η SL2 αποφάσισε αυτές να είναι δύο, ωστόσο με παράλληλη άνοδο τεσσάρων ΠΑΕ από τη Football League για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23 με 14 συμμετέχουσες. Στο μεταξύ, υπάρχει εκκρεμότητα με τη δήλωση συμμετοχής του Πλατανιά και όπως όλα δείχνουν ο σύλλογος των Χανίων οδεύει προς τα τοπικά. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το παράβολο συμμετοχής τη θέση του στο πρωτάθλημα θα πάρει ο Διαγόρας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

  1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.
  2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.
  3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.
  4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.
  5.  Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League.

πηγή: https://soccerplus.gr