ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στη μνήμη του Γ. Μπεχράκη απόψε στην ΕΡΤ2

Πρόκειται για την εκπομπή Παρασκήνιο, που προβλήθηκε το 2006, με τίτλο: "Γιάννης Μπεχράκης - Το βαλς του πολέμου"
Αφιέρωμα στη μνήμη του Γ. Μπεχράκη απόψε στην ΕΡΤ2

Αφιέρωμα στο σπουδαίο φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη, μεταδίδει απόψε, Δευτέρα βράδυ στις 21.25, η ΕΡΤ2, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του.

Πρόκειται για την εκπομπή Παρασκήνιο, που προβλήθηκε το 2006, με τίτλο: "Γιάννης Μπεχράκης- Το βαλς του πολέμου". Τη σκηνοθεσία – σενάριο- φωτογραφία- ηχοληψία έκανε ο Γιώργος Σκεύας, σε παραγωγή Cinetic.

Η εκπομπή παρουσιάζει τον διακεκριμένο φωτογράφο και πολεμικό ανταποκριτή, που έχει τιμηθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο φακός της εκπομπής "συλλαμβάνει" τον Έλληνα φωτογράφο και φωτορεπόρτερ, την περίοδο που εγκαταλείπει τις αποστολές και τα μέτωπα των πολεμικών επιχειρήσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια ο χρόνος του μοιράζεται [Σ.Σ.μοιραζόταν, το 2006] ανάμεσα στην Αθήνα, με την οικογένειά του, και στην Ιερουσαλήμ, όπου διευθύνει το φωτογραφικό τμήμα του πρακτορείου Reuters, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο έπειτα απ’ αυτό της Νέας Υόρκης.

Διατρέχοντας την εικοσάχρονη πορεία του Γιάννη Μπεχράκη, το ντοκιμαντέρ καταγράφει τον τρόπο δουλειάς του και τα ερεθίσματα που τον οδηγούν στη δημιουργία, διερευνώντας παράλληλα το αν και πώς μπορεί ένας άνθρωπος, "εθισμένος" στο κυνήγι των γεγονότων και στους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, να λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας "φυσιολογικής" ζωής.

πηγή: avgi.gr

 

Πιο διαβασμένα