ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οφείλουμε να το πιστέψουμε

Ο Κώστας Σταματίου ζητά από τους παίκτες του να βγάλουν στο γήπεδο τις πραγματικές τους δυνατότητες, με τον Ρήγα να μπαίνει αύριο (20/9 - 11 π.μ.) στις επίσημες υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο στο Βασδέκειο για την Β` φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ
Οφείλουμε να το πιστέψουμε

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, οι Κυανόλευκοι θα δώσουν το πρωί της Κυριακής ξανά επίσημο αγώνα επιζητώντας την πρόκριση απέναντι στον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας που επικράτησε 5-1 του Ερμή στην πρεμιέρα του θεσμού και θα συμμετέχει φέτος στην Β` κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αυτό ουσιαστικά θα είναι και το "πρόγευμα", αφού μία εβδομάδα μετά ξεκινά και το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΘ με δοκιμασία απέναντι στον Τοξότη και πάλι εκτός έδρας.

Ενόψει της χρονιάς που ξεκινά, ο προπονητής των Κυανόλευκων, Κώστας Σταματίου, αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα αφήσει πίσω την όχι καλή εικόνα των τελευταίων φιλικών, καλώντας τους ποδοσφαιριστές τους να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν.

Αναλυτικά, η δήλωσή του στο Αθλητικό Βαγόνι:

"Είχα τονίσει στην αρχή της προετοιμασίας και το πιστεύω και τώρα πως θα είμαστε πολύ διαφορετικοί στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και του πρωταθλήματος.

Θεωρώ πως είμαστε πολύ καλά προπονημένοι, καμία σχέση σωματικά με την "καρδιά" της προετοιμασίας και μπορούμε παράλληλα με την σταθεροποίηση της εντεκάδας να πάρουμε κάποια καλά πράγματα από την σεζόν. Το βασικό στοιχείο είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες οφείλουν να βγάλουν εγωισμό. Να αλλάξουμε την εικόνα των φιλικών. Βρίσκονται στον Ρήγα Φεραίο και σίγουρα οι δυνατότητές τους είναι για πολύ παραπάνω. Δεν αμφιβάλλω ότι η ομάδα θεωρητικά μπορεί να είχε απώλειες αλλά εγώ πιστεύω στους παίκτες, οφείλουν να πιστέψουν και οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Όσον αφορά το θεσμό του κυπέλλου, σαφώς δεν ξεχνάμε τον περσινό αποκλεισμό και το κύπελλο δεν παύει ποτέ να είναι στόχος τον οποίο και φέτος θα κυνηγήσουμε δυνατά".

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πάσχος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση και τέθηκε εκτός αποστολής, όπως και για διαφορετικούς λόγους οι Κωνσταντέλλος, Κατσίκης και Μούσιας. Ο αγώνας είναι μονός, που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλντι. 

Σε περίπτωση που ο Ρήγας κερδίσει το εισιτήριο για τους "16" του θεσμού, στην επόμενη φάση θα βρει μπροστά του το νικητή της αναμέτρησης Πρωτεσίλαος - Ολυμπιακός Βόλου (συμμμετέχουν οι νέοι).