ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με το δεξί

Πιο άνετα από ό,τι ίσως φανερώνει και το τελικό σκορ, ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε το πρωί 3-1 του Πανιωνίου στο Βασδέκειο, παίρνοντας την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου ΕΠΣΘ αλλά και καλή ψυχολογία ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος
Με το δεξί
Μόνιμοι πανηγυρισμοί στο πρώτο ημίχρονο για τους Κυανόλευκους

Στιον πρώτο επίσημο φετινό αγώνα και μία εβδομάδα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, οι Βελεστινιώτες κέρδισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού απέναντι στον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας και περιμένουν πλέον... το ψητό, δηλαδή την έναρξη της Α` ΕΠΣΘ. Αξιοπρεπώς στάθηκαν οι γηπεδούχοι που κοντραρίστηκαν με έναν ανώτερο αντίπαλο υψηλότερης κατηγορίας.

Αφού απώλεσε δύο κλασικά τετ α τετ με τον Αραμπατζή να σημαδεύει το δοκάρι στο 7ο λεπτό και τον Καραγιάννη να πλασάρει άουτ δύο λεπτά μετά, ο Καρακίτσιος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 19` όταν έβαλε πλάτη ωραία τον αμυντικό έπειτα από κόντρα και σούταρε σωστά απέναντι στον Χατζηαντωνίου για το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Κώστα Σταματίου διπλασίασε τα τέρματά της όταν έπειτα από ομαδικό παιχνίδι ο Αραμπατζής έβγαλε στον Σουγκάρη στην περιοχή κι αυτός με "κεραυνό" έγραψε το 0-2. Σχεδόν αμέσως έφτασε και το 0-3, όταν στο 24ο λεπτό ο Ρήγας επιτέθηκε από τα δεξιά, ο Σουγκάρης έβγαλε μόνο του τον Γάρο απέναντι από τον τερματοφύλακα, με τον παίκτη των Κυανόλευκων να φέρεται με αλτρουισμό δίνοντας προς κενής εστίας στον Καραγιάννη που φυσικά δεν αστόχησε. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με "στημένες" φάσεις και μακρινά σουτ τον Σταμέλο ενώ είχανε κι ένα καλό σουτ του Κουτσαρνάκη που κατέληξε άουτ.

Καλή απόδοση και σήμερα για τον μέσο του Ρήγα, Θοδωρή Σουγκάρη, ο οποίος βρήκε και δίχτυα

Ο Ρήγας θα μπρούσε να μεγαλώσει ακόμα περισότερο το προβάδισμά του, είτε στη συνέχεια του πρώτου μέρους με τις ευκαιρίες των Αραμπατζή, Χότζα και Καραγιάννη, είτε στην επανάληψη με τον Ράπτη (διαιτητής κι επόπτης έκριναν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στην κεφαλιά που απέκρουσε ο Χατζηαντωνίου), αλλά και μετά την μείωση του σκορ από τον Τσακίρη που σημειώθηκε στο 54` με ωραίο γυριστό "διαγώνιο" σουτ από την περιοχή που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Σταμέλου.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των Κακάνη, Φούκη, Αραμπατζή και Καρακίτσιου δεν βρήκανε στόχο για να μείνει τελικά το 1-3.

Να σημειωθεί πως ο Ρήγας θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή της αναμέτρησης Πρωτεσίλαος - Ολυμπιακός Βόλου (αγωνίζεται με τους νέους), ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα δοκιμαστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Βόλο με τον Τοξότη.

Πανιώνιος: Χατζηαντωνίου, Αλμπανίδης, Βαρσαμάς (80` Βαρβέκης), Μάρκος, Παπακώστας, Ι. Φώτου, Ντόντης, Κιπτίου (46` Σαρίδης λ. τρ.), Καπάκης, Κουτσαρνάκης. (46` Δ. Φώτου), Τσακίρης

Ρήγας Φεραίος: Σταμέλος, Χότζα, Ράπτης, Χρ. Σταματίου, Ακριβούσης (88` Κουκουτσέλος), Σουγκάρης, Σταματόπουλος (52` Κακάνης), Αραμπατζής, Καρακίτσιος 983` Βαϊόπουλος), Καραγιάννης (86` Φούκης), Γάρος.

Διαιτητές: Αθηναίος, Δημητράκης, Παγωνόπουλος.