ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Ο σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου σας ενημερώνουν ότι σήμερα είναι η τρίτη ημέρα κατάληψης του σχολείου από την μαθητική κοινότητα, αρχής γενόμενης από την Δευτέρα 21/9/2020.

Το πρώτο τους και βασικό αίτημα αφορά τη μη χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του μαθήματος και εμπλουτίζεται με δευτερεύοντα αιτήματα που κάποια από αυτά έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους νόμους που διέπουν την λειτουργία του σχολείου. Άλλα αιτήματα που διατυπώθηκαν από μερίδα μαθητών (ανάγκη σκίασης, προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού) έλαβαν απάντηση από τον διευθυντή του σχολείου.

Πάραυτα στην προσπάθεια της Διεύθυνσης του Σχολείου και των καθηγητών μέσω διαλόγου για επαναλειτουργία του Σχολείου, οι μαθητές υπήρξαν ανένδοτοι. Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι βασικός στόχος του σχολείου αποτελεί η κατανόηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης από όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρούμε λοιπόν ότι το σχολείο, ως φάρος γνώσης, οφείλει, μέσω της απρόσκοπτης και ανεμπόδιστης λειτουργίας του, να εκπαιδεύει τους μαθητές του, εκτός από επαγγελματικές και σε κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους καθιστούν ολοκληρωμένους μελλοντικούς πολίτες με αυξημένη ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.

Για τους παραπάνω λόγους και θεωρώντας ότι οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών μας είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, καλούμε όλους τους γονείς / κηδεμόνες να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να τα συμβουλέψουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, για την τήρηση των θεσπισμένων – από την πολιτεία - κανόνων που έχουν ως σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και να τους εισαγάγουν στην έννοια της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες και απρόβλεπτες καταστάσεις για την ευρύτερη κοινότητα μας.

Επίσης τους καλούμε αύριο το πρωί στην έναρξη του σχολικού ωραρίου, στο χώρο του Σχολείου για συζήτηση - ενημέρωση, ώστε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε:

Την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής μονάδας και του δικαιώματος όλων των μαθητών στη μάθηση.
Την προστασία της υγείας των μαθητών με αποφυγή του συνωστισμού στον χώρο του Σχολείου.
Την προστασία του Σχολείου από υλικές ζημιές. (σημειωτέο ότι επρόκειτο για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, κόσμημα για την περιοχή). 

Ο Διευθυντής 

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, MSc