ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπαυσε η δίωξη εναντίον του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγελή

Έπαυσε η δίωξη εναντίον του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγελή

Έπαυσε η δίωξη εναντίον του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγελή λόγω παραγραφής. Ο Νίκος Αγγελής κατηγορούνταν για παρακώλυση και διατάραξη συγκοινωνιών για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο 2017.

Σε συμπαράσταση του αγροτοσυνδικαλιστή που θα δικάζονταν χθες το πρωί το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αγρότες, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, καθώς και φοιτητές. Με πανό που είχαν αναρτήσει ζητούσαν να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.

Ο Νίκος Αγγελής μετά την απόφαση παύσης της δίωξης ενταίον του, αφού ευχαρίστησε τον δικηγόρο του Γιάννη Καραγκιόζο, δήλωσε: "Δικάστηκα για μία υπόθεση του 2017, όταν η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων πήρε απόφαση για συμβολικό αποκλεισμό για να πιέσουμε την κυβέρνηση και να έρθουμε σε ραντεβού που επιδιώκαμε. Δεν ήρθαμε σε διαμάχη ή κόντρα ή να κλείσουμε τον δρόμο, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 ήταν αυτή που εξέδωσε τη δικογραφία και σήμερα δικάστηκε η υπόθεση. Αθωωθήκαμε. Με το οργανωμένο κίνημα είναι αυτό που πιέζουμε για τα αιτήματά μας, δεν είναι μόνο το 2017 θα συνεχίσει ο αγροτικός κόσμος υποφέρει. Είδαμε τις πρόσφατες καταστροφές. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας είναι δίκαια".

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και συντονιστής της Ομοσπονδίας Αγροτικής Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης δήλωσε: "Όσο συνεχίζεται αυτό από τις προηγούμενες και την νυν κυβέρνηση, οι αγρότες θα συσπειρώνονται στους Συλλόγους και στις Ομοσπονδίες με συμμαχία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων συνταξιούχους και φοιτητές, θα αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες".

Επιπλέον επισήμανε ότι και φέτος θα είναι  χρονιά δυναμικών κινητοποιήσεων.

πηγή: Ταχυδρόμος - ΕΡΤ