ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενδιαφέρον δημοτών για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας σε Στεφανοβίκειο και Κοκκίνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στο χώρο της δομής "Bοήθεια στο Σπίτι" στο Στεφανοβίκειο πρόγραμμα Διατροφικής Συμβουλευτικής
Ενδιαφέρον δημοτών για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας σε Στεφανοβίκειο και Κοκκίνα

Η συγκεκριμένη δράση ήταν συνέχεια της Θεματικής Εβδομάδας Διατροφικής Συμβουλευτικής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Κ.Ε.Π Υγείας και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

Δόθηκαν δωρεάν οδηγίες στους δημότες από την ειδική διαιτολόγο συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας, Μαρία Ακριβούση, για καλύτερη ρύθμιση των χρόνιων νοσημάτων, παράλληλα έγινε λιπομέτρηση και δόθηκε συμβουλευτική για σωστή ισορροπημένη διατροφή.

Στην Κοκκίνα

Επίσης, από τους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο Σπίτι", πραγματοποιήθηκε δράση πρόληψης χρονίων νοσημάτων και ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στους κατοίκους της τρίτης ηλικίας της Κοκκίνας.

Σημειώνεται, πως η παραπάνω δράση είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία και θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας, παίρνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας.( Covid-19)

Τέλος, η Συντονίστρια Κινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη, ανέφερε σχετικά: "Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική συνεργάτη μας Διατροφολόγο, Μαρία Ακριβούση, η οποία στα πλαίσια του εθελοντισμού πρόσφερε τις υπηρεσίες της δίνοντας χρήσιμες οδηγίες διατροφής στους δημότες μας.

Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν για το Δήμο μια ευκαιρία για να βοηθηθούν και να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας. Στόχος είναι η προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, η προώθηση της σημασίας της πρόληψης και η υιοθέτησης υγιεινών προτύπων ζωής".