ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης για την Ζ. Μακρονάσιου

Η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και μητέρα από το Βελεστίνο έλαβε τιμητική διάκριση ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια στον 9ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού
Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης για την Ζ. Μακρονάσιου

Με τα ποιήματά της "Στο βλέμμα σου" και "Μαζί σου" η Ζωή Μακρονάσιου διακρίθηκε ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια στον φετινό ποιητικό διαγωνισμό του Πολιτιστικού - Κοινωνικού Φορέα «Αμφικτυονία Ελληνισμού» (http://amfiktionia-ellinismou2000.blogspot.com/) που είχε ως θέμα την Φύση, τον Έρωτα και την Ζωή και ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 1000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο!

Η δασκάλα και ποιήτρια από το Βελεστίνο με τα δύο ποιήματά της κατάφερε να συγκινήσει τους κριτές, αλλά και να λάβει η ίδια μία σημαντική επιβράβευση για αυτό που τόσο πολύ αγαπάει και την βοηθά να εκφράζεται. Δηλαδή την δημιουργία ποιητικών συνθέσεων.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ποίηση με αφορμή την αυτόματη γραφή που εφήρμοσε ο Ιταλός συγγραφέας - θεατράνθρωπος Gianni Rodari», μας αναφέρει, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για ένα είδος συνειρμικής γραφής. Μία ποίηση εσωτερικής αναζήτησης»..

Στο βλέμμα σου

Στο βλέμμα σου/ οι ψυχές αναρρίγησαν σ` ένα πάθος ασήκωτο/ σ` έναν θόλο ουράνιο/ με σκιές που αποκάλυπταν το βαθύτερο έρεβος.

Πώς βοηθά την ίδια η ποίηση και από πού εμπνέεται; «Η ποίηση για μένα αποτελεί τρόπο χαλάρωσης κι απίστευτης έκφρασης. Είναι μία διέξοδος. Όσον αφορά την έμπνευση, ο Έρωτας, ο Θάνατος, η Δόξα αποτελεούν στοιχεία από τα οποία αντλώ εικόνες, όπως και η ποίηση του Σπουδαίου Γιάνννη Ρίτσου».

Να σημειωθεί πως τα δύο συγκεκριμένα ποιήματα θα μελοποιηθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή βραβεύσεων στο Μέγαρο Μουσικής. Εναλλακτικά, αν συντρέχουν οι λόγοι, λόγω κορωνοϊού, η τελετή θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Η Ζωή Μακρονάσιου αν και νέα στον διαγωνισμό δεν είναι τελείως νέα στον χώρο. Η ποιητική της συλλογή "Κέρινος Θίασος" (εκδόσεις Πηγή) απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Παράλληλα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της Σχολικής  Ψυχολογίας και αρθρογραφεί συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα.

Μαζί σου

Μαζί σου/ στόλισα μέρες με ανθισμένα μονοπάτια./ Ανάσανα εναν ήλιο ολολαμπρο/ κι ενιωσα ενα χάδι να μου σκεπάζει τα δάκρυα.