ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περνά και από τον Δήμο το Ράλλυ Ολύμπου

Δεκάδες πληρώματα από Ελλάδα κι εξωτερικό ετοιμάζονται για το ερχόμενο (10-11/10) 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου
Περνά και από τον Δήμο το Ράλλυ Ολύμπου

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων - αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 9ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου 2020 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -25η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2020 στην Θεσσαλία, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων, από τον ΕΟΔΥ, μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19, για τα πληρώματα και τους θεατές.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, έχει χιλιάδες φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσμοθετήθηκε το 2011 , ενώ, παράλληλα, διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ,αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο , από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ , Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ), τον Δήμου Λαρισαίων και τον Δήμου Ελασσόνας, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, με μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, Αλυτάρχη, τον ακούραστο κ. Νίκο Μπιμπλιτζή!.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Ελασσόνας και Λάρισας οι μεγάλοι υποστηρικτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά, από την θεσμοθέτησή του, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ φέτος προστέθηκε , ξανά, ο Δήμος Ελασσόνας, που είναι η φυσική έδρα του Ράλλυ Ολύμπου από το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνωστό, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Ο Όλυμπος ,η Ελασσόνα, η Λάρισα, ο Βόλος, το Πήλιο και η Λίμνη Κάρλα οι φετινοί μαγικοί του προορισμοί

Παρακάτω φαίνεται το αναλυτικό δρομολόγιο του Ράλλυ, σε κάθε σημείο του οποίου μπορούν οι θεατές να απολαύσουν τα κλασσικά οχήματα, ενώ προνομιούχοι είναι όσοι βρεθούν:

Α. το Σάββατο 10 Οκτ. στη Λάρισα-κεντρική πλατεία το Σάββατο 10/10 στις 09.00-12.00 το μεσημέρι, β. το Σάββατο 10/10 στο Βόλο στο ξενοδοχείο Volos Palace, από 18.00 και μετά (Ανασυγκρότηση)

Γ. την Κυριακή 11/10 κατά την εκκίνηση της 2ης μέρας ,στις 10.00 το πρωΐ – Βόλος-Volos Palace και

Δ. την Κυριακή 11/10 , στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας από 13.00 -17.00 , όπου και θα γίνει ο τερματισμός και η τελετή απονομών των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές.

Σάββατο 10/10/2020

Λάρισα -Κεντρική πλατεία (εκκίνηση ) στις 10.30 π.μ. , μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου, Βόλος, Ανακασιά, Πορταριά, Χάνια, Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, Κισσός, ,Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα ( γεύμα –στάση ανασυγκρότησης) , Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος ,’Ανω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος (διανυκτέρευση Volos Palace )

Κυριακή 11/10/2020

Βόλος ( Εκκίνηση 10.00 π.μ.-Volos Palace) , Μελισσάτικα, Κερασιά , Κανάλια Μαγνησίας, Λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου–Λάρισας, ΛΑΡΙΣΑ , Γιάννουλη, Αμπελώνας, Τύρναβος, Τσαριτσάνη, Ελασσόνα (Κεντρική πλατεία-Τερματισμός 13.00 και απονομές κυπέλων).