ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ονειρικό ξεκίνημα για Διαγόρα

Οι Στεφανοβικιώτες δικαίωσαν απόλυτα τον προπονητή τους ο οποίος τονίζε πως φέτος δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο, περνώντας με σκορ 1-3 από τα Ψαχνά Ευβοίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος
Ονειρικό ξεκίνημα για Διαγόρα

Σπουδαίο "διπλό" για τον Διαγόρα απέναντι μάλιστα στον Ηρακλή Ψαχνών που πριν από την πρώτη σέντρα λογίζονταν ως μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσει.

Με γκολ των Καραμπούζη (38΄),  Αναστασίου (75`) και Γ. Κυρίτση (88`) Οι Μελανόλευκοι του Στέλιου Αρσένου ξεκίνησαν με μοναδικό τρόπο τη νέα σεζόν στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά (63`) ο Βεζιρτζόγλου.

Ο Διαγόρας έκανε από την αρχή "ματ" στον αμυντικό τομέα, αφήνοντας μία ανούσια πρωτοβουλία στους γηπεδούχους και "χτυπώντας" παράλληλα στα πάνω κενά του αντιπάλου στην επίθεση.

Ο Αποστολίδης μπλόκαρε άνετα ένα μακρινό σουτ του Μήτρου μόλις στο 6ο λεπτό. Έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Η σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Μπλέντι στο δεύτερο δοκάρι, αυτός έκανε αμέσως το σουτ αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 27’ ο Γιάννης Κυρίτσης επιχείρηςε ένα πανέμορφο ανάποδο ψαλίδι το οποίο ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Η επιβράβευση, όμως, έφτασε στο 38ο λεπτό με τον Γ. Κυρίτση να ζυγίζει ωραία τη σέντρα από τα αριστερά,  τον επερχόμενο Καραμπούζη να νικά στον αέρα τον Νικολαΐδη και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σόμογλου, που εκτινάχθηκε εντυπωσιακά αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (48’), το συγκρότημα του Στεφανοβικείου θα μπορούσε να εδραιώσει το προβάδισμά του. Ο δραστήριος σήμερα Μπλέντι έκλεψε έξυπνα την μπάλα από τον Τσολάκο και βγήκε απέναντι από τον Σόμογλου αλλά δεν μπόρεσε να βγει νικητής στο τετ-α-τετ.

Ο Διαγόρας επέμενε για το δεύτερο γκολ. Στο 57’ ο Κουβελάς γύρισε ωραία από τα δεξιά στον Θάνο Κυρίτση στην περιοχή. Παρότι αφύλακτος, ο μέσος των Μελανόλευκων δεν έκανε καλό τελείωμα με μία σημαντική ευκαιρία να χάνεται.

Ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Τόσκα δύο λεπτά μετά (59’) βρήκε σε ετοιμότητα τον έμπειρο Αποστολίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Παπαγεωργίου εκμεταλλεύτηκε το κενό στα δεξιά, προχώρησε κι έκανε το σουτ με την μπάλα ωστόσο να περνά πάνω από την εστία, άουτ.

Στην πρώτη ουσιαστικά "καθαρή" φάση του Ηρακλή, ο Διαγόρας δέχθηκε την ισοφάριση (63’). Σέντρα του Νικολαΐδη από τα αριστερά, κεφαλιά του Βεζιρτζόγλου και 1-1.

Μάλιστα στην τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ευβοιώτες έγιναν και πάλι επικίνδυνοι όμως τα γύρισμα του Τσούτση από δεξιά στην περιοχή δεν βρήκε αποδέκτη.

Φαίνεται πως το 1-1 και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν ήταν αρκετός για τον Διαγόρα, παρότι αγωνίζονταν εκτός έδρας. Στην αντεπίθεση του 75ου λεπτού ο Αναστασίου "ησύχασε" ακόμα περισσότερο το Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σόμογλου για το 1-2.

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κατάφερε να αποσοβήσει το τρίτο γκολ στο 81`σε σουτ του Μπλέντι, με τον πορτιέρε του Διαγόρα με την σειρά του να κλείνει σωστά τη γωνιά του σε σουτ του Βεζιρτζόγλου στο 85’ο λεπτό.

Ο επίλογος της αναμέτρησης περιλάμβανε, ένα λάθος, του Σπανού κι ένα ωφέλιμο τετ α τετ, του Γ. Κυρίτση που πλάσαρε ωραία για το τελικό 1-3 (88`).

Ηρακλής Ψαχνών (Θ. Μεθενίτης): Σόμογλου Ζουλιώτης, Νικολαίδης (86΄Μπατζελής), Ντιαλό (62΄ Σιαράπης), Ρεπετσάς Τσολάκος (78΄ Σκριβάνος), Σταματάκος, Ζαχαριάς (46΄ Σπανός), Βεζιρτζόγλου, Τόσκα. Μήτρου (62΄ Τσούτσης)

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Σ. Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Σπαθής, Λάιος, Θ. Κυρίτσης, Κουβελάς (68΄ Ζενούνης), Παπαγεωργίου (79`Καραμανλής), Αναστασίου (79`Σιόβας), Μπλέντι, Γ. Κυρίτσης (90΄Γαλανόπουλος).