ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιάνουν δουλειά οι 8μηνίτες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Μαγνησίας υλοποιεί το πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ανέργων, το οποίο προκηρύχθηκε τον περασμένο Ιούνιο προκειμένου να ενισχύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με επιπλέον προσωπικό
Πιάνουν δουλειά οι 8μηνίτες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Οι οχτάμηνες συμβάσεις των υπαλλήλων των οποίων "κλείδωσαν" οι προσλήψεις, αναμένεται να δώσουν τη δυνατότητα στον Δήμο να υλοποιήσει δράσεις στον τομέα της καθημερινότητας, της συντήρησης των υποδομών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συνολικά από το πρόγραμμα ο Δήμος προσέλαβε 48 άτομα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογράφηκε η πρόσληψη και τοποθέτηση οκτώ υπαλλήλων για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, από 21/10/2020 έως 20/6/2021.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αναλάβουν δουλειά στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς επίσης στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου.

Υπογραμμίζεται πως ο Δήμος στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων που έχει ζητήσει το υπουργείο Εσωτερικών μετά από απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή για το 20121 διεκδικεί την έγκριση έξι νέων θέσεων και ειδικότερα μία θέση ΠΕ Οικονομικού, μία θέση ΠΕ Νομικών, μία θέση ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, μία θέση ΔΕ Εποπτών Καθαριότητας, μία θέση ΔΕ Διοικητικού και μία θέση ΔΕ Τεχνιτών (ελαιοχρωματιστών).

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως για την υποβολή αιτημάτων στον ετήσιο προγραμματισμό του 2021, θα πρέπει οι αιτούμενες κενές θέσεις της υπηρεσίας ή του φορέα να έχουν αναρτηθεί στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα. Επίσης, ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων θα πρέπει να είναι, κατά το δυνατόν, εναρμονισμένος με τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού.

Προσλήψεις 20 συμβασιούχων

Επίσης μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σχετική εισήγηση που εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή ο Δήμος θα προσλάβει 20 άτομα με πέντε ημερομίσθια τον μήνα Οκτώβριο. Η δαπάνη ανέρχεται σε 2.600 ευρώ.

πηγή: Ταχυδρόμος