ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη - Αγγελοπούλου

Με φόντο το επετειακό έτος 2021, Δήμαρχοι ιστορικών πόλεων ανά την Ελλάδα και ο Δημήτρης Νασίκας συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη
Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη - Αγγελοπούλου

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμοι, για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με τον Πρωθυπουργό να κάνει λόγο για μια συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων, να πραγματοποιήσουν έργα με αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από τα οποία θα αναστοχαστούμε την ιστορία μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στήριξη της Κυβέρνησης προς τους Ο.Τ.Α. μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".

Με ανακοίνωσή του στο Faccebook, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αναφέρει πως ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων Δημητρίου Παπαστεργίου, της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 21" Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ενώ συμμετείχαν και Δήμαρχοι από άλλες ιστορικές περιοχές της Ελλάδας.

Θυμίζουμε πως από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή "Ελλάδα 2021" οι εξής προτάσεις:

  • Πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου, μέσα από το οποίο θα παράγεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σχέδιο που αφορά φωτοβολταϊκό πάρκο ανέλυσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΝ, Βασίλης Κουτσιώρης, κάνοντας λόγο για "έξυπνο Δήμο", χρήματα που θα εξοικονομηθούν προς όφελος των πολιτών και πρόταση που θα υλοποιηθεί με σύμπραξη κεφαλαίων από ιδιωτικό τομέα.
  • Δημιουργία ενός ιστορικού κέντρου τεκμηρίωσης "Ρήγας Βελεστινλης" το οποίο θα "σβήσει" μία ιστορική εκκρεμότητα.