ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Με την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου παραδόθηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, μια δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"
Δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Η δωρεά διατέθηκε μέσω πίστωσης από την Ελληνική Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσεως με διακριτικό τίτλο METRO, η οποία διένειμε στον Δήμο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη δήλωσε: "Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα `Σταύρος Νιάρχος` για τη δωρεά και τη στήριξη του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που ξεκινάμε τη λειτουργία του. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την υγειονομική και οικονομική κρίση μας οδήγησαν στην  ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ρήγα Φεραίου συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων κατοίκων.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) έχει εγκρίνει τη δωρεά στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου COVID-19, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της».

 Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Νασίκας Δημήτριος απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ευχαριστώντας τους θερμά για τη προσφορά τους, καθώς και την Κ.Ε.Δ.Ε. για την πρωτοβουλία ενίσχυσης των κοινωνικών παντοπωλείων και για τον συντονισμό της δράσης.

"Ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς. Η  Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που έχει κρατήσει την κοινωνική συνοχή, προσφέροντας προστασία σε όλους όσους βρίσκονται σε δυσμενή θέση με την παροχή πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, και με την δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά μας ως Δήμος θα φροντίσουμε, ώστε τα τρόφιμα να διατεθούν στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και σύμφωνα με τους  όρους του Κοινωνικού παντοπωλείου", ανέφερε ο κ. Νασίκας.

Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τα γραφεία των κοινωνικών δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στις τοπικές κοινότητες. 

Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: 2425023794        

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 9:00 Π.Μ. – 12:00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ).