ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελεστινιώτισσα που ζει στη Σάμο μιλά στο Μουσικό Βαγόνι

Την μήνιν του Εγκέλαδου γνώρισε σήμερα η Σάμος και η γειτονική Σμύρνη για την οποία δυστυχώς έχουμε την πρώτη αναφορά για νεκρούς
Βελεστινιώτισσα που ζει στη Σάμο μιλά στο Μουσικό Βαγόνι
Φωτογραφία: Samos24.gr

Μέχρι στιγμής στην Σάμο αναφέρονται εκτεταμένες ζημιές, κυρίως σε παλαιότερα κτίρια και τραυματίες, από τον σφοδρό σεισμό της τάξεως των 6,7 ρίχτερ που έπληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι Ελλάδα και Τουρκία.

Η Χριστίνα Γιάτσιου, εκπαιδευτικός και μητέρα δύο παιδιών που ζει κι εργάζεται στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου μιλά στο Μουσικό Βαγόνι για την πραγματικότητα που βιώνει το νότιο τμήμα του νησιού, στον Όρμο Μαραθοκάμπου, όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε υπαίθριο χώρο, έχουμε πάρει μαζί μας και τους υπνόσακους, τις απαραίτητες προμήθειες και καθόμαστε στο αμάξι".

Για να πω την αλήθεια, επειδή την ώρα του σεισμού οδηγούσα, δεν αντιλήφθηκα αμέσως το γεγονός. Ξαφνικά άρχισα να βλέπω κόσμο να βγαίνει από τα μαγαζιά αναστατωμένος, είδα ένα ασθενοφόρο. Σταμάτησα κι εγώ κι έτσι καταλάβα τι έγινε", μας διηγείται και προσθέτει:

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν για τα παιδιά μου κι ευτυχώς είμαστε όλοι καλά. Υπάρχουν εντολές από την Πολιτική Προστασία να μην είμαστε κοντά σε κτίρια με ρωγμές και στη θάλασσα για ενδεχόμενο `τσουνάμι`. Η κύρια ζημιά φαίνεται να έγινε πιο βόρεια, στο Καρλόβασι, στο Βαθύ. Επικοινωνήσαμε και με Τούρκους φίλους που βρίσκονται στην Σμύρνη. Είναι καλά αλλά γίνεται χαμός εκεί".

Όσο για τις επόμενες ώρες: "Ενδέχεται να κοιμηθούμε και στο αμάξι, δεν γνωρίζουμε ακόμα. Δεν υπήρχε και ρεύμα. Το σπίτι μας δεν είχε ζημιές, πέσανε μόνο πράγματα. Tα ολοήμερα σχολεία εκκενώθηκαν".