ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να βελτιωθεί άμεσα η στροφή στην ΚΥΔΕΠ

Η παράταξη "Όλοι μαζί, μπροστά", ζητά βελτίωση της στροφής στο ύψος της ΒΙΟΛΑΡ (πρώην ΚΥΔΕΠ) για λόγους οδικής ασφάλειας ανεξάρτητα από τις ακριβείς συνθήκες του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος
Να βελτιωθεί άμεσα η στροφή στην ΚΥΔΕΠ

Διά του επικεφαλής, Χαράλαμπου Πάσχου, ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός ζητά να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια για αμάξια και μοτοσυκλέτες στη συγκεκριμένη στροφή μπροστά στο ύψος της ΒΙΟΛΑΡ (πρώην ΚΥΔΕΠ) αλλά και σε όλη την είσοδο του Βελεστίνου.

Όπως τονίζεται, οι ράγες που τοποθετήκαν πριν λίγα χρόνια για να συνδέσουν τον σιδηδροδρομικό σταθμό με την παρακείμενη εταιρεία (η γραμμή είναι ακόμα ανενεργή) διχοτομώντας τον δρόμο, θα πρέπει να ξηλωθούν και να τοποθετηθεί αντιολισθητικό καουτσούκ ενώ ίσως θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός στο συγκεκριμένο κομμάτι για να γίνει η στροφή ασφαλέστερη.

Παράλληλα, σημειώνεται πως οφείλουν να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες και σήμανση και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στο ίδιο το σημείο και κατά μήκος της εισόδου του Βελεστίνου, με ταυτόχρονη βελτίωση του φωτισμού. Υπενθυμίζεται πως πρόκεται για έναν πολυσύχναστο δρόμο καθώς πρόκειται για την είσοδο της κωμόπολης αλλά και λόγω και των φορτηγών με τα εμπορεύματα.

Όπως τονίζει ο κ. Πάσχος, ο ίδιος είχε διαγνώσει από την αρχή την επικινδυνότητα από την διχοτόμηση του δρόμου με τις ράγες και είχε καλέσει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση ανακοινώνοντας τότε το παρακάτω αρνητικό ομόφωνο ψήφισμα, με το έργο ωστόσο να προχωρά.

Πλέον, επισημαίνεται πως θα πρέπει να επιληφθούν του ζητήματος οι αρμόδιες φορείς και σαφώς θα πρέπει να απασχολήσει ξανά το θέμα και το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, αναφέρεται πως είχε δημιουργηθεί και επιτροπή πολιτών για το ίδιο ζήτημα χωρίς να τύχει όμως στήριξης.

Αναλυτικά, το τότε ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, προασπίζοντας τα δικαιώματα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, απαιτεί την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας για την σύνδεση των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. με τη σιδηροδρομική γραμμή στο σιδηροδρομικό σταθμό Βελεστίνου, λόγω επικινδυνότητας για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, μιας και η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή θα διασχίζει κάθετα τον κεντρικό δρόμο προς Βελεστίνο που αποτελεί τη μοναδική είσοδο από Βόλο για Βελεστίνο. 
 
Κάθε προτεινόμενο έργο οφείλει να εξετάζεται με βάση την βούληση και το συμφέρον της κοινωνίας.
 
Απαιτούμε την ακύρωση της ανωτέρω διαδικασίας και ζητούμε από τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση που θα εξυπηρετεί όλους μας.