ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκλιση επείγουσας σύσκεψης για το Νοσοκομείο ζητά ο ΙΣΜ - Διατεθειμένοι να προσφέρουμε

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 (κορονοϊού) στον νομό Μαγνησίας και με σημερινή του παρέμβαση επισημαίνει για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλεί η εκπεφρασμένη πλέον και δημόσια αγωνία των ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγω του συνδυασμού της μεγάλης αύξησης εισαγωγής των περιστατικών από κορονοϊό σε αυτό και της σοβαρής υποστελέχωσης του, ιδίως σε ιατρικό προσωπικό
Σύγκλιση επείγουσας σύσκεψης για το Νοσοκομείο ζητά ο ΙΣΜ - Διατεθειμένοι να προσφέρουμε

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ζητάει την άμεση σύγκλιση σύσκεψης στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πρόσκληση και υπό την ευθύνη του διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. κ. Σερέτη, με την συμμετοχή της διοίκησης του Νοσοκομείου, του Ι.Σ.Μ., όλων των βουλευτών του νομού Μαγνησίας και των εκπροσώπων των ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην σύσκεψη αυτή -όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος- πρέπει να καταρτισθεί σχέδιο αντιμετώπισης της σοβαρής κατάστασης που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Βόλου με την αυξημένη νοσηλεία περιστατικών COVID 19 σε συνδυασμό με την μεγάλη υποστελέχωση, που υπάρχει. Στο σχέδιο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος επιθυμεί να προσφέρει με τον τρόπο που θα του ζητηθεί και τις δυνάμεις που διαθέτει.

Στην ανακοίνωση- παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι "σε περίπτωση που ισχύουν οι διαπιστώσεις μας, θεωρούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην ορθή νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο μας. Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά τη διάθεση του Ι.Σ.Μ. να προσφέρει στην αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Βόλου. Αναμένουμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας (διοίκηση 5ης Υ.ΠΕ. και Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου) τη θεσμική τους πρόταση και πρόσκληση, προκειμένου να συνδράμομε στο δύσκολο έργο των συναδέλφων μας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Δημόσια Υγεία από την Πανδημία COVID 19 είναι σοβαρά και θα επιδεινώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι αρμόδιοι για την Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας, ιδίως η 5η Υ.ΠΕ., πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και τις ευθύνες τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Βόλου".