ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Τσάμης: Οι ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία και στις άλλες δομές υγείας θα πρέπει συνδράμουν και οι ιδιώτες γιατροί για να μην γονατίσει το σύστημα και ήδη ετοιμάζεται πρόταση προς το υπουργείο που θα τη συνοδεύει και η ανάλογη σύμβαση που θα υπογράφουν οι ιδιώτες με το αρμόδιο υπουργείο
Ε. Τσάμης: Οι ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Την παραπάνω πρόταση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και έγινε αποδεκτό από τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων ανά νομό, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάκτυλος, τους ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και νέα τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια. “Όλος αυτός ο προγραμματισμός και ο συντονισμός θα έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι για να μην τρέχουμε τώρα. Ήδη στα Νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα όπως και στο δικό μας. Η πανδημία έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα και οι συνάδελφοί μας έχουν κουραστεί ενώ ο ιός πλέον μπήκε και στα Νοσοκομεία και πολλοί υγειονομικοί μπαίνουν σε καραντίνα”.

Επιπλέον ο κ. Τσάμης υπενθύμισε ότι ο Ι.Σ.Μ. έχει ζητήσει έκτακτη σύσκεψη να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο του Βόλου, την οποία πρέπει να συγκαλέσει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτης ή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  κ. Αγοραστός,  αν εκείνος αρνηθεί. Στηλίτευσε την ασυνεννοησία και έλλειψη επικοινωνίας (όπως υποστηρίζει) σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ του κ. Σερέτη και της Περιφέρειας αλλά και των Διοικητών της Περιφέρειάς του.

Επιπλέον ανέφερε ότι καλώντας κάποιος στο 2421025695 που είναι το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας του Βόλου, (πρώην ΙΚΑ) μπορεί να κλείσει ραντεβού για να κάνει είτε rapid test είτε μοριακό, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από το γιατρό του. Εξήγησε όμως ότι θα ήταν καλύτερα να έχει μιλήσει κάποιος πρώτα με τον οικογενειακό γιατρό για να τον κατευθύνει. Τέλος επισήμανε πόσο λείπει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου