ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έγκαιρη παρέμβαση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι

Ένα περιστατικό που δείχνει πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί η καθημερινή επαφή της δομής Βοήθεια στο Σπίτι με ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και άτομα που χρήζουν ανάγκης ήρθε στην επιφάνεια
Έγκαιρη παρέμβαση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι

Όπως μας διηγείται η Συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη, τις προηγούμενες μέρες, σε χωριό του Δήμου, οι υπεύθυνοι της Δομής πήγανε όπως κάθε μέρα να αφήσουνε φαγητό στο σπίτι μίας συνδημότισσάς μας. Όμως, καθώς δεν εντόπισαν κίνηση στο σπίτι ή καπνό όπως συνήθως από την καμινάδα, άρχισαν να ανησυχούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

"Αμέσως, οι εργαζόμενοι επικοινώνησαν με τους γείτονες και τους τοπικούς φορείς για να ρωτήσουν αν είδανε την γυναίκα. Στη συνέχεια, κινητοποιήθηκε η αστυνομία η οποία άνοιξε την πόρτα και βρήκε την ηλικιωμένη κυρία αναίσθητη. Αμέσως, κλήθηκε ασθενοφόρο και την παρέλαβε για να την μεταφέρει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου", μας λέει η κ. Χασιώτη και συμπληρώνει:

"Η δομή Βοήθεια στο Σπίτι είναι εδώ καθημερινά και για τους μοναχικούς συνδημότες μας. Προσπαθούμε να μην μένει κανένας μόνος και χωρίς τα απαραίτητα αγαθά. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ζητήσει να είμαστε κοντά του στο τηλέφωνο: 2425023794".