ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκκληση για προσφορά αίματος από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το ωραιότερο δώρο είναι το δώρο της ζωής προς έναν συνάνθρωπο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που, λόγω της καραντίνας, έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα σε αίμα
Έκκληση για προσφορά αίματος από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ημέρες με 2 φιάλες αίματος στο Γ.Ν.Βόλου, περιμένουν αυτό το "δώρο ζωής" από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο άνθρωπο μπορεί να αιμοδοτήσει.

Η μετάγγιση αίματος αποτελεί τη μοναδική θεραπεία για τους Θαλασσαιμικούς Πάσχοντες

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των αιμοδοτών έχει μεταφέρει την πρωινή της λειτουργία σε νέο σταθερό χώρο εκτός νοσοκομείου. Οι αιμοληψίες γίνονται στο ΚΑΠΗ του Αγ. Βασιλείου (Τριανταφυλλίδη 74-ΑΣΥΛΟ). Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή: 9.00 -13.30.

Οι απογευματινές αιμοληψίες και οι αιμοληψίες του Σαββάτου διενεργούνται στον χώρο του νοσοκομείου. Οι αιμοδότες θα προσέρχονται στο χώρο της αιμοδοσίας από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη. Ώρες λειτουργίας Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00. Σάββατο: 9.00-13.00.

Η μετακίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον κωδικό 1 στο έντυπο μετακίνησης ή sms, όπως έχει προβλεφθεί.

"Παρακαλούμε, τους ήδη εθελοντές αιμοδότες αλλά και όποιον άλλο δύναται και επιθυμεί να προσφέρει αίμα, να το πράξει άμεσα. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσοι το έχουν ήδη κάνει και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, πάντα με Υγεία .

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επικοινωνία η Πρόεδρός μας κ. Δέσποινα Λουκάκη-παιδίατρος, είναι στη διάθεσή σας. Κινητό: 6937227768".