ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται στα Κανάλια τα δωρεάν rapid test

Την επόμενη Τρίτη 12 Iανουαρίου  από 9.30 π.μ μέχρι 12,30 μ. στον προαύλιο χώρο του περιφερειακού ιατρείου - Αρνητικές οι δειγματοληψίες σε Ριζόμυλο - Στεφανοβίκειο
Συνεχίζονται στα Κανάλια τα δωρεάν rapid test

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου, με μια καλή συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Κέντρου Υγείας  Βελεστίνου  κατάφεραν να πραγματοποιηθούν τεστ rapid στις τοπικές κοινότητες με σκοπό να ελεγχθούν ασυμπτωματικοί δημότες.  

Τα δωρεάν rapid tests για covid-19 πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στο Ριζόμυλο μετά την προμήθεια των ανάλογων υλικών που έγινε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και σε συνεργασία με τους επιμελητές γενικούς ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων, κ.κ. Κουραβέλα Κάτια, Παπατόλιου Κατερίνα. Προσήλθαν 60 δημότες και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί. Επίσης, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο Στεφανοβίκειο με τους επιμελητές γενικούς ιατρούς, την κα. Παπατόλιου Κατερίνα και την κα. Κουτσογιάννη Βασιλική, τα tests που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Προσήλθαν 62 δημότες όλων των ηλικιών και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Δεν εφησυχάζουμε  και δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε τα παρακάτω οδηγίες του ΕΟΔΥ για να καταφέρουμε να παραμείνουμε υγιείς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται και να εξασφαλίζονται τα ακόλουθα:

  • Φυσική απόσταση τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων
  • Χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου
  • Υγιεινή των χεριών
  • Αναπνευστική υγιεινή (σε βήχα ή πτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση μέσα στους κάδους απορριμμάτων) και
  • ιδιαίτερα για όλη τη χειμερινή περίοδο επαρκής και συστηματικός αερισμός των κλειστών χώρων.

‘Όσοι έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τηρούν την καραντίνα προφυλάσσοντας τους γύρω και τον εαυτό τους.

Τα tests συνεχίζονται την επόμενη Τρίτη 12 Iανουαρίου  από 9.30 π.μ μέχρι 12.30 μ. στα Κανάλια, στον προαύλιο χώρο του περιφερειακού ιατρείου με τους γενικούς ιατρούς, κ.κ. Κουτσογιάννη Βασιλική και Παπατόλιου Κατερίνα.

Παρακαλούνται οι δημότες κατά την προσέλευση για τη λήψη του test να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).