ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινική δίωξη για ρύπανση κατά της Χαλυβουργίας άσκησε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης της Χαλυβουργίας μετά από μήνυση που είχε καταθέσει στις 29 Αυγούστου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, άσκησε ποινική δίωξη για ρύπανση
Ποινική δίωξη για ρύπανση κατά της Χαλυβουργίας άσκησε η εισαγγελέας

Η μήνυση της κ. Κολυνδρίνη αφορούσε και την ΑΓΕΤ και συνοδεύονταν από μετρήσεις ελέγχων, που είχαν κάνει Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας του Περιβάλλοντος.

Η εισαγγελέας έλαβε υπόψη μετρήσεις που είχαν γίνει από υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος, με επιθεωρητές ελέγχου περιβάλλοντος από τη Θεσσαλονίκη, στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Το κλιμάκιο είχε διαπιστώσει ρύπανση, έλλειψη φίλτρου συγκράτησης ρύπων και άλλες παραβάσεις και είχε δώσει προθεσμία στη βιομηχανία, για να προβεί σε αντιμετώπισή τους, που όμως δεν φέρεται να συμμορφώθηκε. Η κ. Κολυνδρίνη μίλησε για το θέμα της Χαλυβουργίας στην ΕΡΤ Βόλου, πριν δύο περίπου ημέρες, με αφορμή την κριτική που της ασκήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν το θέμα στην Βουλή.

Επόμενο βήμα στη δικαστική διαδικασία είναι να οριστεί δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η μήνυση αφορούσε δύο βιομηχανίες της περιοχής, η δικογραφία χωρίστηκε στα δύο. Για τη μεν Χαλυβουργία ολοκληρώθηκε για τη δε ΑΓΕΤ το θέμα ακόμη διερευνάται.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου