ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτιές για τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών και μαθητριών της Μαγνησίας στα Πανθεσσαλικά Πρωταθλήματα Σκακιού - Νέες διακρίσεις για τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο
Πρωτιές για τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα

Σάρωσαν τα κύπελλα και τα μετάλλια και φέτος οι μαθητές και μαθήτριες της Μαγνησίας στο Ομαδικό και το Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλίας 2019, που διεξήχθη στα Φάρσαλα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου με τη συμμετοχή συνολικά 18 ομάδων και 274 μαθητών και μαθητριών.

Οι αγώνες αποτελούσαν την προκριματική φάση για τα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα που θα γίνουν στο Περιστέρι Αττικής 20 – 22 Απριλίου 2019.

Από τη Μαγνησία συμμετείχαν τέσσερα Δημοτικά Σχολεία στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και 47 μαθητές και μαθήτριες στο Ατομικό Πρωτάθλημα.

Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα την πρώτη θέση κατέκτησε εντυπωσιακά το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Τσαρσιταλίδης Χρήστος. Κότσι Αριστοτέλι, Τζαμτζής Βίκτωρ, Μαχαίρα Ελένη) με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, στην τρίτη θέση τερμάτισε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού (Ζγουλέτα Ευταξία, Κρικελά Μαρία, Μιχαλακόπουλος Φίλιππος, Κοντραφούρη Κων/να, Μπουντή Πηνελόπη) με 6 βαθμούς σε 5 αγώνες, στην πέμπτη θέση τερμάτισε το Δημοτικό Σχολείο Άγ. Ιωσήφ Βόλου (Πατρίκος Δημήτριος, Μπουγάς Γεώργιος, Κοσμίδης Νικόλαος-Παύλος, Ζωιτοπούλου Γεωργία-Μαρία, Ζωιτόπουλος Χαράλαμπος) με 6 βαθμούς σε 5 αγώνες και στην έβδομη θέση τερμάτισε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης, Συγγελούδης Ορφέας, Ραχμανίδης Άγγελος, Ζηγράνου Ευφροσύνη, Συγγελούδης Ερμής, Νικολόπουλος Χρήστος) με 5 βαθμούς σε 5 αγώνες (οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίθηκαν απ’ ευθείας για το Πανελλήνιο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου είναι δεύτερη επιλαχούσα ομάδα).

Στο Ατομικό Πρωτάθλημα διακρίθηκαν (η 1η θέση στην γενική κατάταξη έδινε κύπελλο και οι υπόλοιπες μετάλλιο) και πήραν προκρίσεις για το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα οι εξής:

Πρώτη θέση

- Νικολόπουλος Ιωάννης (26ο Νηπιαγωγείο Βόλου) στα Νήπια με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Κούντριας Κοσμάς (1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας Βόλου) στην Α’ Δημοτικού με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Μπουγάς Γεώργιος (Άγιος Ιωσήφ Βόλου) στην Β’ Δημοτικού με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Γκαβαρδίνας Αντώνιος (26ο Δημοτικό Βόλου) στην Γ’ Δημοτικού με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Τσαρσιταλίδης Χρήστος (12ο Δημοτικό Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Ραφτοπούλου Κων/να (9ο Γυμνάσιο Βόλου) 1ο κορίτσι στην Α’ Γυμνασίου με 4 νίκες σε 6 αγώνες (από διαιτητικό λάθος στον 4ο γύρο δόθηκε η νίκη της στην αντίπαλό της, με αποτέλεσμα αρχικά να καταταχθεί στην τρίτη θέση των κοριτσιών αλλά προς τιμήν του διοργανωτή των αγώνων αναγνωρίσθηκε το λάθος και τελικά βραβεύθηκε ως πρώτο κορίτσι στην κατηγορία της).

- Τσαρσιταλίδης Κων/νος (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) στη Γ’ Γυμνασίου με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Ζγουλέτας Ιωάννης (Γενικό Λύκειο Αλμυρού) στην Α’ Λυκείου με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες

Δεύτερη θέση

- Νικολόπουλος Χρήστος (13ο Δημοτικό Βόλου) στη Β’ Δημοτικού με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Πατρίκος Δημήτριος (Άγιος Ιωσήφ Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (9ο Γυμνάσιο Βόλου) στη Γ’ Γυμνασίου με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Φωτιάδης Λάζαρος (Μουσικό Λύκειο Βόλου) στην Α’ Λυκείου με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες

Τρίτη θέση

- Αλεξόπουλος Φιλοκτήτης (22ο Δημοτικό Βόλου) στη Δ’ Δημοτικού με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες

- Γκαβαρδίνας Χρήστος-Κων/νος (26ο Δημοτικό Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες

- Αγραφιώτης Μάριος (6ο Λύκειο Βόλου) στην Α’ Λυκείου με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Σε καλές θέσεις πλασαρίστηκαν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες από την Μαγνησία κάποιοι εκ των οποίων επίσης προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων: http://chess-results.com/tnr419090.aspx?lan=1&art=0  και http://chess-results.com/tnr423647.aspx?lan=1&art=0.

Οι θέσεις πρόκρισης στην ιστοσελίδα: https://chesswords.blogspot.com/2019/03/blog-post_19.html.

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/.