ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με επίκεντρο το 1821

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
Συνάντηση με επίκεντρο το 1821
Νασίκα;, Κολυνδρίνη, Παπατόλιας στη σημερινή συνάντηση

Συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Βελεστίνου Γεώργιο Παπατόλια πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Όπως αναφερεται, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Ρήγα Φεραίο που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων για το αφιέρωμα στο μεγάλο Δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο, ποσού ύψους 130.000 €, που θα λάβουν χώρα τη φετινή χρονιά τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και προστασίας λόγω κορονοϊού.

Επίσης, συμφωνήθηκε να εκδοθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη λίμνη Κάρλα, ένα έργο ορόσημο, σημαίνουσας αξίας με πολλαπλά οφέλη και θετικές συνέπειες για την περιοχή, για την υλοποίηση του οποίου έχει τιμηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα, αναλύθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός για τις εργασίες στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των καταστηματαρχών της περιοχής ενόψει της θερινής περιόδου, περίοδο κατά την οποία ευελπιστούν να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς και τα δεδομένα της πανδημίας, με βασικό γνώμονα την ανεύρεση της κατάλληλης περιόδου εργασιών για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ταχύτερη εξέλιξη των έργων. 

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών οδοποιίας για τη βελτίωση του δρόμου από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση "Κουλούρι", μήκους 2,2 χλμ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων δήλωσε σχετικά: "Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη συμβολή της Περιφέρειας σε έργα πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερα όμως τη φετινή χρονιά στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση η γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα εστιάσουμε και θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής".

πηγή: ertnews.gr