ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεζοπορία και καθαρισμός παραλιών από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Ημέρα διπλής ατομικής δράσης θα είναι η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για πολλούς αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι οποίοι, ακολουθώντας τους προβλεπόμενους κανόνες κατά του κορονωϊού, θα κινηθούν στο νέο μονοπάτι απόστασης 13 χιλιομέτρων με επιστροφή, Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά, αυστηρά με δύο -το πολύ- φίλους του ακόμη
Πεζοπορία και καθαρισμός παραλιών από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Σημαντικότερη κίνηση της πορείας θα είναι ο καθαρισμός των περίπου 10 παραλιών που βρίσκονται στη διαδρομή και είναι γεμάτες σκουπίδια, καθώς δεν έχουν καθαριστεί ποτέ.

Το μονοπάτι διάνοιξαν με κόπους πολλών μηνών μέλη του ΣΔΥ Βόλου. Πιθανότατα χρησιμοποιούνταν πριν από πολλές δεκαετίες και έκλεισε όταν η σύγχρονη εποχή επέβαλε ευκολότερους τρόπους μετακίνησης. Στις 17 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη ατομική πεζοπορία όλων των εποχών στο μονοπάτι και από τότε έχουν γίνει χιλιάδες διελεύσεις, σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Η πρώτη τριμελής ομάδα θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί από την παραλία Αγίου Στεφάνου και ανά μερικά λεπτά θα αναχωρούν τα επόμενα γκρουπ τριών ατόμων. Κάθε ομάδα θα έχει το δικό της πρόγραμμα, ρυθμό, διαδρομή κλπ, καθώς οι ομαδικές δράσεις απαγορεύονται. Στην Κριθαριά, όποια τριμελής ομάδα θέλει, θα κάνει διάλειμμα, εντελώς ανεξάρτητα από κάθε άλλη. Υπάρχει η δυνατότητα και του χειμερινού μπάνιου εκεί, ή σε οποιαδήποτε από τις περίπου 10 παραλίες της διαδρομής.

Στην επιστροφή οι παραλίες θα είναι καθαρισμένες, συνεπώς οι στάσεις δε θα είναι απαραίτητες. Είναι στην κρίση κάθε ομάδας αν θα συνδράμει στον καθαρισμό, αν και πού θα κάνει διαλείμματα κλπ. Αθλητές θα φροντίσουν να προμηθεύσουν με σακούλες όσους θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ βοήθεια θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για τη μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και για την επίβλεψη τήρησης των αποστάσεων.