ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οικολογική πεζοπορία από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, η ατομική πεζοπορία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, στη διαδρομή Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά με επιστροφή, απόστασης 13 χιλιομέτρων
Οικολογική πεζοπορία από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Λόγω των μέτρων κατά του κορ vνοϊού, κάθε πεζοπόρος συμμετείχε σε ομάδα 3 ατόμων ακολουθώντας και σεβόμενος τον κανονισμό, που επιτρέπει άσκηση με 3 άτομα το ανώτερο.

Η πεζοπορία συνδυάστηκε με τον καθαρισμό των 10 παραλιών, που υπάρχουν στην περιοχή και κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά απορρίμματα, τα οποία μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Να σημειωθεί, πως λάστιχα από τρακτέρ, λόγω του όγκου και της δύσβατης περιοχής, ήταν αδύνατο να μεταφερθούν από ξηράς κι έτσι η Λέσχη, στο προσεχές διάστημα, θα τα μεταφέρει με φουσκωτό.

Το "παρών" στην ατομική πεζοπορία έδωσαν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, και ήταν η 8η αντίστοιχη στις 9 ως τώρα βδομάδες του 2021. Ο στίβος της Νίκης Βόλου έδωσε δυναμικό παρόν με τριμελή ομάδα από τους προπονητές Παύλο Παρασκευόπουλο, Βάσω Κολλυμένου, καθώς και την κα Ευτυχία Γώγου. Τους πεζοπόρους υποδέχθηκε στην Κριθαριά ο πρόεδρος Σπύρος Μάμαλης και μέλη του Συλλόγου Κριθαριάς “Ο Νέος Απόστολος”, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για όσα θα κάνουν οι σύλλογοι μετά τη λήξη του lockdown. Εκτός από πεζοπορία και καθαρισμό, υπήρξε και χειμερινό μπάνιο στην περιοχή από όσους ακολουθούν και αυτό το σπορ.

Με πρωτοβουλία αθλητών, γιατρών και πολιτών, την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαρτίου θα γίνει η επόμενη ατομική πεζοπορία (9η του 2021) αυτή τη φορά από Φυτόκο προς Λέσχιανη, Μονή Σουρβιά κ.α.