ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι ισχύει για το λιανεμπόριο

Σε ποιες περιοχές θα συνεχίσει να ισχύει η λειτουργία με το μοντέλο του click away και του click inside, όπως η Μαγνησία
Τι ισχύει για το λιανεμπόριο
Λουκέτο στα καταστήματα λόγω κορονοϊού / Πηγή: Intime

Κλειστά θα είναι από αύριο τα εμπορικά καταστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές που κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), όπου θα ισχύει η λειτουργία με το μοντέλο του click away και του click inside για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοπωλείου.  

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η χώρα πλέον "χωρίζεται" σε δύο κατηγορίες:

  • στις κόκκινες περιοχές αυξημένου κινδύνου και
  • στις «βαθύ κόκκινο» περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Αυτό σημαίνει ότι κλείνει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές της χώρας οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην κατηγορία «επιτήρησης», όπου τα καταστήματα λειτουργούσαν κανονικά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που κατατάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
Εξαίρεση η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

πηγή: imerisia.gr