ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών κι ελέγχους στα σχολεία για αντισεισμική θωράκιση ζητούν οι γονείς της Λάρισας

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών κι ελέγχους στα σχολεία για αντισεισμική θωράκιση ζητούν οι γονείς της Λάρισας

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνεται:

Η Ένωση Γονέων Λάρισας με αφορμή το πρόσφατο σεισμό που έπληξε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας  απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία όλων  των οικογενειών απέναντι στις ζημιές και τις καταστροφές.

Χρειάζεται  να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν   στις  δύσκολες  συνθήκες  την πανδημίας  που ζούμε.

Ειδικά για τα  σχολεία  με δεδομένο ότι αρκετά από αυτά έχουν χτιστεί πριν το 1985,  με παλιότερο οικοδομικό κανονισμό, κάποια πριν το 1955,αλλά και αυτά που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 90 συμπληρώνουν 30 χρόνια!

Ως  Ένωση Γονέων Λάρισας απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και τον  έλεγχο  για  αντισεισμική  θωράκιση σε όλα σχολεία της Περιφερειακής ενότητας Λάρισας. Κανένα σχολείο να μην μείνει χωρίς έλεγχο από εμπειρογνώμονες που θα διαβεβαιώσουν τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Παράλληλα  μέτρα  ψυχολογικής  υποστήριξης  των μαθητών  της περιοχής.

Δυστυχώς και αυτός ο σεισμός αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ανάγκη το Κράτος να λάβει άμεσα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της χώρας μας.

πηγή larissanet.gr