ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ι. Κάγκαλου: Ναι στην άρδευση αλλά με διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της Κάρλας

Ανοιχτή διαβούλευση για την κατανομή του νερού της άρδευσης από την Κάρλα με παράλληλη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του οικοσυστήματος ζητά ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του Φορέα, Ιφιγένεια Κάγκαλου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Ι. Κάγκαλου: Ναι στην άρδευση αλλά με διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της Κάρλας

"Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει άρδευση των εκτάσεων από τη Κάρλα σε βάρος της οικολογικής ισορροπίας, δεν πρέπει να πέσει η στάθμη εξαιτίας των χρήσεων", τόνισε. Ανέφερε ότι ευτυχώς φέτος υπήρχαν πολλά νερά και "είμαστε ευτυχείς που έχουμε υπερβεί το οικολογικό όριο, αναφορικά με τη στάθμη της λίμνης (2.45 μ). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αυξάνουμε την ένταση των χρήσεων. Το ύψος της στάθμης θα πρέπει να παραμείνει όλη τη θερινή περίοδο. Η κλιματική ζώνη μέσα στην οποία βρίσκεται η λίμνη είναι δύσκολη και απαιτητική. Οι ρυθμοί εξάτμισης είναι μεγάλοι".

Επιπλέον τόνισε ότι η ποιότητα του νερού της Κάρλας είναι άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα. "Παρατηρούμε σημάδια βελτίωσης. Με την βιοποικιλότητα δεν έχουμε θέμα. Όλα είναι σταθερά. Θέμα έχουμε με τον ευτροφισμό που όμως δεν είναι περίεργο φαινόμενο. Οι συνθήκες είναι ευτροφικές όπως και αλλού.  Το χρώμα και η διαφάνεια του νερού μας κάνουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, για τη θερινή περίοδο", τόνισε η κ. Κάγκαλου.

Aκούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Κάγκαλου στην ΕΡΤ Βόλου: