ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνησία: Ακυρώθηκαν ραντεβού για εμβολιασμό με το AstraZeneca

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, οι πολίτες θορυβήθηκαν με όσα ακούν τις τελευταίες μέρες γύρω από την ασφάλεια του εμβολίου και αυτό είναι λογικό - Η εκτίμηση που υπάρχει δε, είναι πως κάπως έτσι θα κυλήσει όλη η τρέχουσα εβδομάδα και η προσέλευση θα επανέλθει σταδιακά στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, από την επόμενη εβδομάδα και μετά
Μαγνησία: Ακυρώθηκαν ραντεβού για εμβολιασμό με το AstraZeneca
EPA/NEIL HALL

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πολίτες ακύρωσαν την Τρίτη τα προγραμματισμένα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, προφανώς επηρεασμένοι από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες γύρω από την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου και από το γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας

Όπως διαβάζουμε, παρά την παρότρυνση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προς τους πολίτες να προσέλθουν κανονικά στα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca, πολλοί ήταν εκείνοι που τελικά ακύρωσαν τον εμβολιασμό τους, προφανώς επηρεασμένοι από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες γύρω από την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου και από το γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το εμβόλιο της AstraZeneca γίνεται σε τρία εμβολιαστικά κέντρα, στο Κ.Υ. Βελεστίνου, στο Κ.Υ. Ζαγοράς και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ειδικότερα, στο Εμβολιαστικό Κέντρου του Βελεστίνου όπου καθημερινά γίνονται 120 εμβολιασμοί χωρίς ποτέ σχεδόν να έχουν γίνει ακυρώσεις, προσήλθαν μόνο οι 80 εξ αυτών που είχαν κλείσει ραντεβού.

Αντίστοιχη εικόνα και στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου σήμερα (σ.σ. χθες) λειτούργησε για πρώτη μέρα η νέα εμβολιαστική γραμμή με το επίμαχο εμβόλιο της Astra Zeneca. Τα προγραμματισμένα ραντεβού ήταν 60, αλλά 20 άτομα ακύρωσαν την τελευταία στιγμή. Ίδια εικόνα ακυρώσεων και στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Ζαγοράς όπου ο αριθμός των εμβολιασμών είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τα άλλα δύο.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, οι πολίτες θορυβήθηκαν με όσα ακούν τις τελευταίες μέρες γύρω από την ασφάλεια του εμβολίου και αυτό είναι λογικό. Η εκτίμηση που υπάρχει δε, είναι πως κάπως έτσι θα κυλήσει όλη η τρέχουσα εβδομάδα και η προσέλευση θα επανέλθει σταδιακά στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, από την επόμενη εβδομάδα και μετά.

πηγή: ertnews.gr