ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεμάτη η ΜΕΘ covid στο "Αχιλλοπούλειο"

Οι ηλικίες 40-65 "οδηγούν" τις μολύνσεις από κορωνοϊό, όπως δείχνουν τα στατιστικά του Νοσοκομείου του Βόλου, που δεν διαθέτει πλέον καμία κλίνη ΜΕΘ covid
Γεμάτη η ΜΕΘ covid στο "Αχιλλοπούλειο"

Σύμωνα με το e-thessalia.gr, η ΜΕΘ covid με τις 8 κλίνες "έκλεισε" και χθες μια 67χρονη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Στερεάς καθώς δεν μπορούσε να διασωληνωθεί στον Βόλο. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 54 κρούσματα στη Μαγνησία, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα 22 προέρχονται από τις Φυλακές στη συνοικία της Χιλιαδούς. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα με 48 ώρες καθυστέρηση καθώς τα τεστ είχαν γίνει την Τετάρτη, χωρίς να αναφέρει πως οι 22 μολύνσεις από το σύνολο των 54 προέρχονται από συρροή κρουσμάτων στις Φυλακές του Βόλου που "βράζουν" από κορωνοϊό.

Από τα 54 κρούσματα τα 4 εντοπίζονται στη Σκιάθο που παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, στο "βαθύ κόκκινο".

Στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου δεν υπάρχει πια διαθέσιμο κρεβάτι καθώς νοσηλεύονται οχτώ άτομα εκ των οποίων τα 4 από το Νοσοκομείο Λαμίας, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή ενώ στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι. Στην Α’ covid νοσηλεύονται 20 ασθενείς και στη Β’ 21.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των κλινικών COVID-19 Χαράλαμπο Μάνδρο, τις τελευταίες μέρες μικραίνει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στις κλινικές, με αρκετούς ασθενείς να παρουσιάζουν σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ ο ϊός φαίνεται πως είναι οικογενειακή υπόθεση καθώς οι μολύνσεις εντός οικογενειακού ιστού είναι πολλές.

Αναβρασμός επικρατεί στο 14ο δημοτικό, με έξι κρούσματα αλλά οι γονείς που ζητούν τεστ και ιχνηλατήσεις καταγγέλλουν πως δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τον ΕΟΔΥ. Ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται καθώς το σχολείο είναι κλειστό και όλοι παραπέμπονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Οι γονείς καταγγέλλουν πως μια οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 240 ευρώ για μοριακά τεστ και να μην υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Στη Σκιάθο, όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Σκιάθο, χθες διαπιστώθηκαν τέσσερα ακόμη κρούσματα. Το ένα αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενώ τα άλλα τρία αφορούν άτομα της ίδιας οικογένειας που παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η δωρεάν λήψη τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο-Πανθεσσαλικό Στάδιο με τη διαδικασία Drive-Through. Διενεργήθηκαν τεστ σε συνολικά 512 άτομα και ανευρέθηκαν 7 θετικά.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης στο Βόλο, έμπροσθεν των ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, διενεργήθηκαν τεστ σε 225 άτομα και ανευρέθηκαν 4 θετικά.

Εν τω μεταξύ σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν Rapid Test από τις 8.00 το πρωί έως τις 13:00. Mαζι τους οι πολίτες θα πρέπει διαθέτουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Παρέπεμπαν στην Αργαλαστή για εμβόλιο τις ευπαθείς ομάδες

Πρεμιέρα έκανε χθες το πρωί Παρασκευή 19 Μαρτίου η διαδικτυακή πλατφόρμα των ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορονοϊού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), αλλά όλοι βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς έπρεπε να κλείσουν ραντεβού αποκλειστικά στην Αργαλαστή. Πολλοί ήταν εκείνου που έκλεισαν ραντεβού μέχρι να προστεθούν στην πλατφόρμα και τα εμβολιαστικά κέντρα του Βόλου.

Οι καταγγελίες έφτασαν στα βουλευτικά γραφεία από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Αρκετά τηλέφωνα από πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δέχτηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Η πλατφόρμα εμβολιασμών για τη Μαγνησία δεχόταν ραντεβού μόνο για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και ζήτησε την ένταξη όλων των εμβολιαστικών κέντρων της Μαγνησίας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με μακρινές μετακινήσεις οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για να εμβολιαστούν.

Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και πλέον η πλατφόρμα εμβολιασμών δίνει ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες για όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Μαγνησίας. Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας υπενθύμισε στον κ. Θεμιστοκλέους τη δέσμευση για λειτουργία ενός ακόμη εμβολιαστικού κέντρου στο Βόλο.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, και αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.

πηγή: e-thessalia.gr