ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη γενέθλια γη του προάγγελου της Επανάστασης

Με μία συμβολική εκδήλωση και βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων το Βελεστίνο τίμησε σήμερα, 25η Μαρτίου, τους Ήρωες του `21 στον ανδριάντα του προάγγελου της ελληνικής Επανάστασης, Ρήγα Βελεστινλή
Στη γενέθλια γη του προάγγελου της Επανάστασης

Μπαίνοντας στο επετειακό έτος 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, στην γενέθλια γη του Εθνομάρτυρα Ρήγα, επίσημοι, εκπρόσωποι συλλόγον και οι Αρχές της περιοχής απέτισαν ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας που πολέμησαν για την Ελευθερία.

Δείτε τη Live μετάδοση που πραγματοποίησε το Μουσικό Βαγόνι 

Είχε προηγηθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Χρήστο Σπαθή.

Ακολούθως, στον ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα π. Αθανάσιο Συρταδιώτη για να κατατεθούν στεφάνια από πλευράς Δήμο, Αστυνομίας, Στρατού και Πυροσβεστικής.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κήρυξε κι επίσημα την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων, οι οποίες όπως τόνισε, θα έχουν μεγάλο εύρος και θα είναι προσαρμοσμένες στα υγειονομικά δεδομένα.

Η σεμνή τελετή έκλεισε τους παρευρισκόμενος να τηρούν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια να ψάλουν όλοι μαζι τον Εθνικός μας ύμνο.

Δείτε αναλυτικά το φωτορεπορτάζ του Φοίβου Παπαγεωργίου ΕΔΩ.