ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tο Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και η Αγχίαλος μετατρέπονται σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση

Δημοσιεύματα αναφέρουν εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones) που θα επιχειρούν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου στο Στεφανοβίκειο - "Βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η εμπλοκή της Μαγνησίας στους επιθετικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας ταυτόχρονα την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων στην περίπτωση εκδήλωσης των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ με πολεμικές ενέργειες", αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ
Tο Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και η Αγχίαλος μετατρέπονται σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση

Απεμπλοκή της χώρας, τώρα, από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ

Οι πρόσφατες πληροφορίες από σχετικά δημοσιεύματα περί εγκατάστασης μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) που θα επιχειρούν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου στο Στεφανοβίκειο, ύστερα και από την προ ολίγων ημερών τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάϊντεν, και οι αναφορές του Προέδρου Μπάιντεν στον ρόλο της Ελλάδος, ως "κρισίμου συμμάχου" του ΝΑΤΟ, για την σταθερή ανάπτυξη της Ατλαντικής Συμμαχίας στα δυτικά Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει τους κατοίκους της Μαγνησίας, αλλά στην κυριολεξία να σημάνει συναγερμό ενάντια στα σχέδια αυτά.

Το Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και η Αγχίαλος, μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας, μετατρέπονται σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση. Βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η εμπλοκή της Μαγνησίας στους επιθετικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας ταυτόχρονα την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων στην περίπτωση εκδήλωσης των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ με πολεμικές ενέργειες..

Τα "σημαντικά" στρατιωτικά και οικονομικά «ανταλλάγματα» δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Οι μόνοι κερδισμένοι από τις εξελίξεις και την εμβάθυνση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που έχει την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αστική τάξη της χώρας, που προσβλέπει σε μεγαλύτερο μερίδιο από τη «μοιρασιά» και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης των θαλασσίων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Μαγνησίας να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους επιθετικούς - δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων, τον αποκλεισμό κάθε διευκόλυνσης και την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, το σταμάτημα της συμμετοχής ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, τον σεβασμού των συνόρων και των Συνθηκών που τα έχουν καθιερώσει.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου