ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κράτησε... αποστάσεις

Από το σημείο ακριβώς που σταμάτησε συνέχισε σήμερα, έπειτα από πέντε και πλέον μήνες ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, που επικράτησε με άνεση 2-0 της Ευξεινούπολης στο Στεφανοβίκειο, για να παραμείνει με διαφορά τεσσάρων μάλιστα βαθμών στην πρώτη θέση της κατάταξης στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής
Κράτησε... αποστάσεις

Οι Στεφανοβικιώτες του Στέλιου Αρσένου προηγήθηκαν 2-0 από το ημίχρονο με γκολ των Μπλέντι και Γιαουπλάρι για να κάνουν περισσότερο διαχείριση του σκορ στην επανάληψη. Συνεχίζει να παλεύει για την σωτηρία η Ευξεινούπολη του Μιχάλη Ανδρωνά.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκανε πιο επιθετικά κι αφού ο Αποστολίδης έδιωξε για σιγουριά σε κόρνερ μία σέντρα-σουτ του Φουρκιώτη στο 4ο λεπτό, προηγήθηκαν με εξαιρετικό γκολ του Μπλέντι, έπειτα από μπαλιά ακριβείας του Γιάννη  Κυρίτση. Ο τελευταίος, όντας από τα αριστερά της επίθεσης, βρήκε διαγώνια τον συμπαίκτη του στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο οποίος με εξαιρετικό αριστερό πλασέ στον αέρα άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Αποστολίδης χρειάστηκε να επέμβει ξανά, αυτή τη φορά με το κεφάλι στο 18ο λεπτό, προλαβαίνοντας εκτός περιοχής τον Φουρκιώτη. Το συρτό σουτ έξω από την περιοχή του Παπαγεωργίου κατέληξε αρκετά άουτ για να βρεθεί και πάλι ο Μπλέντι με προϋποθέσεις στην περιοχή, αυτή τη φορά από τα αριστερά. Ο επιθετικός των "μελανόλευκων" εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" με το αριστερό αλλά ο Σταυράκης έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπαθής σε μία φάση που υπήρξε αναστάτωση αλλά και γκολ. Ο Ναουμίδης πήρε την κεφαλιά, ο Θάνος Κυρίτσης έστρωσε στον Γιαουπλάρι ο οποίος από το ύψος του πέναλντι σούταρε... πειστικά με το δεξί για το 2-0! Με πεσμένο παίκτη του Διαγόρα στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές της Δήμητρας διαμαρτύρονταν έντονα πως είχανε σταματήσει να συμμετέχουν στη φάση.

Ένα σουτ του Γιάννη Κυρίτση που μπλόκαρε εύκολα ο Σταυράκης στο 28` ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Με την έναρξη της επανάληψης ο Σταυράκης έκανε σωτήρια έξοδο με τα πόδια για να απομακρύνει με τον Μπλέντι να χάνει μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 50ο λεπτό, όταν έφυγε ωραία στην περιοχή ύστερα από κάθετη πάσα του Γ. Κυρίτση, πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά λειτούργησε αλτρουιστικά μη πλασάροντας προ του Σταυράκη κι επιλέγοντας πάσα. Ωστόσο αυτή δεν πέρασε, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον ίδιο που σούταρε αλλά ο Κρανάς έβαλε την κόντρα για το κόρνερ.

Η Δήμητρα προσπαθούσε αλλά δεν έβρισκε τρόπους να φανεί απειλητική, ο Διαγόρας με το υπέρ του 2-0 δεν... αγχωνότανε να βγει μαζικά μπροστά, με την ομάδα όμως του Στέλιου Αρσένου να είναι και πάλι αυτή που θα ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα (65`), με τον Αναστασίου να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του δραστήριου Γ. Κυρίτση από δεξιά. Η μπάλα εντούτοις κατέληξε άουτ.

Ένα χλιαρό σουτ του Βούλγαρη στο 77` που μάζεψε εύκολα ο Αποστολίδης ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να κοιτούν πλέον το επόμενο παιχνίδι, με διαφορετικούς βέβαια στόχους 

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Αρσένος): Αποστολίδης, Λάιος (38` λ. τρ. Καραμπούζης), Γιαουπλάρι, Ναουμίδης, Σπαθής, Ζενούνης (80` Σιόβας), Θ. Κυρίτσης, Παπαγεωργίου (65` Καραμανλής), Μπλέντι, Αναστασίου (80` Αλεξίου), Ι. Κυρίτσης.

Δήμητρα Ευξεινούπολης (Ανδρωνάς): Σταυράκης, Φαράντος (80` Στεργιόπουλος), Τσιάτσιος (80` Στεργίου), Στεφανής, Καρράς (68` Καραγιώργος), Θωμαϊδης (62` Βούλγαρης), Κρανάς, Δημητρίου, Φουρκιώτης, Μεντί, Κλουκουτάρας (62` Σαβόλι). 

Διαιτητές: Γιώργος Τασιόπουλος - Δημήτρη Σακκά - Σταμάτης Σφυρής / ΕΠΣΘ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Φωκικός – Θησέας Αγριάς  2-2

Αλμυρός – Ηρακλής Ψαχνών 0-2

Αμβρυσσέας Διστόμου – ΑΟ Υπάτου  0-0

Διαγόρας Στεφανοβικείου – Δημήτρα Ευξεινούπολης  2-0

Οπούντιος Μαρτίνου – ΑΠΟ Αταλάντη  0-3 α.α.

Ρεπό: Νέα Αρτάκη

Η βαθμολογία:

  1. Διαγόρας 13
  2. Ηρακλώς Ψαχνών 9 *
  3. Φωκικός 8
  4. ΑΟ Υπάτου 7
  5. Αμβρυσσέας Διστόμου 7 *
  6. Νέα Αρτάκη 5 *
  7. Θησέας Αγριάς 4
  8. Αταλάντη 3 **
  9. Ευξεινούπολη 2 *
  10. Αλμυρός 0 **
  11. Οπούντιος Μαρτίνου - έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

*Μετρούν αγώνα λιγότερο

**Υπολλείπονται δύο αγώνες