ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Παρέμβαση ΤΕΕ Μαγνησίας για το Μουσείο Πόλης"

"Ο Δήμος, έπειτα από παρέμβασή της θα συνεργαστεί με το ΤΕΕ για την ανακατασκευή του κτιρίου, που θα γίνει με ιδίους πόρους", ανέφερε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, αναφορικά με το Μουσείο Πόλης του Βελεστίνου
"Παρέμβαση ΤΕΕ Μαγνησίας για το Μουσείο Πόλης"

Θέμα στο δημόσιο διάλογο αποτέλεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα το Μουσείο της πόλης που σχεδιάζει ο  Δήμος Ρήγα Φεραίου σε ένα κτίριο 100 περίπου τετραγωνικών που θα ανακατασκευαστεί.

Οι τεχνικές υπηρεσίες, παρουσίασαν μία φωτορεαλιστική μακέτα που ανήρτησε στο λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Το ανακατασκευασμένο κτίριο δεν διαθέτει αρχιτεκτονικά στοιχεία που να συνάδουν με την αρχιτεκτονική της περιοχής αλλά και της Ελλάδας, αλλά και το είδος του Μουσείου που θα στεγάσει, επισήμανε μιλώντας στο "Θεσσαλικό Περισκόπιο", η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.

Εξήγησε ότι τα προγράμματα software που κάνουν φωτορεαλιστική αναπαράσταση δεν διαθέτουν στοιχεία για την Ελλάδα και απαιτείται προσοχή όταν σχεδιάζεται εκεί ένα κτίριο. Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος, έπειτα από παρέμβαση της κ. Καπούλα θα συνεργαστεί με το ΤΕΕ για την ανακατασκευή του κτιρίου, που θα γίνει με ιδίους πόρους.

Όπως σημείωσε η κ. Καπούλα υπάρχει κενό νόμου αναφορικά με την κατασκευή μουσείων καθώς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής δεν εξετάζει όλες τις περιπτώσεις Μουσείων. "Οι Δήμοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν προβαίνουμε σε μία μελέτη μουσείου, τότε θα πρέπει να γίνεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Με αυτόν τον τρόπο τίθενται οι προδιαγραφές και θωρακίζεται η μελέτη. Πολλοί θέλουν να τους αποφύγουν. Όταν οι Δήμοι κάνουν τέτοια έργα θα πρέπει να ξέρουν ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι υποχρεωτικός και αν δεν θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν σύμφωνη γνώμη ΣΥΠΟΘΑ".

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το Μουσείο του Ρήγα Βελεστινλή, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης του κτιρίου με 400.000 ευρώ και για αυτό το κτίριο ο Δήμος θα προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

πηγή: ertnenews.gr