Mαγείρεψε στην Κάρλα η Ελένη Ψυχούλη
Αναλυτικά:
Η Ελένη ξεκινά από τη Σούρπη, ένα μεγάλο χωριό στο Νομό Μαγνησίας, και ξεναγείται στον εντυπωσιακό μύλο Λούλη, μία μοναδική "πράσινη" βιομηχανία με παράδοση από το 1782. Με τον master baker της αλευροβιομηχανίας, η Ελένη ζυμώνει -τι άλλο- ψωμί.
Στη συνέχεια, φτάνει στη Λίμνη Κάρλα, έναν μαγικό υδροβιότοπο και από τον Χάρη -χαρτογράφο, καλλιτέχνη- μαθαίνει την ιστορία της: αρχικά η λίμνη είχε αποξηρανθεί αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αναδημιουργίας και αποκατάστασής της και σιγά σιγά μετατρέπεται σε έναν μικρό παράδεισο με την επαναφορά της χλωρίδας και της πανίδας.
Σε μία φάρμα της περιοχής, με τον Νίκο που ζει στη Λάρισα, μαγειρεύει κεφτέδες με ζμι, μία παραδοσιακή βλάχικη συνταγή.
"Συνταγές Ψυχής" με την Ελένη Ψυχούλη
Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!
Κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ
πηγή: skai.gr