ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στάση Θήβα

Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε σήμερα (18/4) στην Θήβα για τους Στεφανοβικιώτες που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες υπέκυψαν με σκορ 1-0 απέναντι στον ισχυρό ΑΟ Υπάτου, με την πρώτη θέση ωστόσο στον όμιλο να παραμένει δική τους
Στάση Θήβα

Χάρη στον Αποστολίδη και στην τύχη ο Διαγόρας κρατούσε το σκορ στο 0-0 μέχρι το 64ο λεπτό, όταν ο Καράι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το πολυπόθητο γκολ για τους Βοιωτούς που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν στο κυνήγι της κορυφής σε αυτό το πρωτάθλημα-εξπρές! Θυμίζουμε, το παιχνίδι διεξήχθη για την 6η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής με πέντε στροφές πλέον να απομένουν για το φινάλε.
 
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέρος, με τον Κορέτα να νικιέται σε δύο περιπτώσεις (8’ – 39’) από τον Αποστολίδη, σε πλασέ που επιχείρησε απέναντι στον έμπειρο γκολκίπερ. Ακόμη, ο Ζυγκερίδης βρήκε την αντίσταση αμυντικού στην προβολή που επιχείρησε στο 28ο λεπτό κι έπειτα από παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ενώ οι δύο κεφαλιές που επιχείρησε διαδοχικά (40’-41’) ο φορ του ΑΟ Υπάτου από την καρδιά της περιοχής πέρασαν άουτ!
 
Παρά τον κυρίως αμυντικό ρόλο που είχε στο παιχνίδι, ο Διαγόρας απώλεσε την δική του μεγάλη ευκαιρία στο 18ο λεπτό, με τον Διαμαντή να χάνει τη μπάλα από τα χέρια του στην προσπάθειά του να τη μπλοκάρει ύστερα από κόρνερ, με τον Γιάννη Κυρίτση να επωφελείται και να πλασάρει. Όμως αμυντικός έβαλε σωτήρια την κόντρα με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ!
 
Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό, ο ΑΟ Υπάτου βρήκε την μεγαλύτερη ευκαιρία του, με τον Χατζηδημητρίου να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Γιαουπλάρι. Ο ρέφερει Αλάμπεης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα αλλά ο Ζυγκερίδης δεν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον Αποστολίδη, με το χτύπημα πέναλντι να καταλήγει άουτ!
 
Βλέποντας την υπεροχή του αντιπάλου, ο Στέλιος Αρσένος φρέσκαρε στο 57’ τη μεσαία του γραμμή με την είσοδο των Αλεξίου και Καραμανλή, όμως ο κόουτς Τζαναβάρας είχε τη δική του απάντηση λίγο αργότερα, για να δικαιωθεί κι αφού ο Γιαουπλάρι πρόλαβε με προβολή στο 59’ τον Ζυγκερίδη πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ.

Στο 64ο λεπτό και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Καράι άνοιξε το σκορ. Ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή, οι παίκτες του Διαγόρα άλλαξαν τη μπάλα, ο Καραμανλής δεν ολοκλήρωσε την πάσα του που κλάπηκε, με τον Καράι στη συνέχεια να σουτάρει δυνατά με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κατευθύνθηκε στη δεξιά γωνία του Αποστολίδη (έπεσε αλλά δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει) και αφού έσκασε, κατέληξε στα δίχτυα.
 
Παρά την προσπάθεια των Μελανόλευκων να γίνουν πιο επιθετικοί, δεν κατάφεραν πολλά πράγματα εκτός από ένα σουτ του Αναστασίου με το αριστερό στο 71’, από το ύψος της περιοχής, το οποίο όμως έφυγε αρκετά άουτ.
 
Στο 73’ ο Αποστολίδης μπλόκαρε το σουτ του Λεονάρντο που είχε αποφύγει με ωραία ενέργεια όλους τους αμυντικούς από αριστερά, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καραμανλής απέκρουσε με προβολή το σουτ του Μπέλιτς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ένα λεπτό μετά ο Καράι σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
 
Πλέον, ο Διαγόρας βλέπει μπροστά του το εντός έδρας ντέρμπι με τον Θησέα Αγριάς, με τον ΑΟ Υπάτου από την πλευρά του να θέλει μόνο νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και του πρωταθλήματος καθώς έχει στόχο την άνοδο.
 
Συνθέσεις:
 
ΑΟ Υπάτου (Τζαναβάρας): Διαμαντής, Λεονάρντο (82’ Πέντα), Σπηλιώτης, Βέρντζος, Παπαδόπουλος, Χατζηδημητρίου (82’ Νικηφορόπουλος), Δέδεας, Τσουβαλτσίδης (63’ Μπέλιτς), Κορέτα (63’ Καράι), Ζυγκερίδης, Γκούφα (82’ Δοξάκης).
 
Διαγόρας Στεφανοβικείου (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπούζης (80’ Σιόβας), Λάιος, Γιαουπλάρι (85’ Κουβελάς), Ναουμίδης, Θ. Κυρίτσης (80’ Σκύφτας), Παπαγεωργίου (57’ Καραμανλής), Ζενούνης (57’ Αλεξίου), Γ. Κυρίτσης, Μπλέντι, Αναστασίου.

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Αλμυρός – Φωκικός 2-1

Θησέας Αγριάς – Αμβρυσσέας Διστόμου 1-0

Ηρακλής Ψαχνών – Οπούντιος Μαρτίνου 3-0 ά.α.

ΑΟ Υπάτου – Διαγόρας Στεφανοβικείου 1-0

Αταλάντη – Νέα Αρτάκη 1-3

Η βαθμολογία, βαθμοί (παιχνίδια)

  1. Διαγόρας Στεφανοβικείου 13 (6)
  2. Ηρακλής Ψαχνών 12 (5)
  3. ΑΟ Υπάτου 10 (6)
  4. Νέα Αρτάκη 8 (5)
  5. Φωκικός 8 (6)
  6. Θησέας Αγριάς 7 (6)
  7. Αμβρυσσέας Διστόμου 7 (5)
  8. Αταλάντη 3 (4)
  9. Αλμυρός 3 (4)
  10. Δήμητρα Ευξεινούπολης 2 (4)
  11. Οπούντιος Μαρτίνου - έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.