ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στην τηλεδιάσκεψη

Την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου και ώρα 19:30 μέσω της εφαρμογής Zoom θα διεξαχθεί η 6η φετινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στην τηλεδιάσκεψη
Φωτογραφία / Μουσικό Βαγόνι

Όπως αναφέρεται, καταρχήν θα υπάρξει η ενημέρωση του Δημάρχου  για τις επετειακές εκδηλώσεις  των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821  που θα πραγματοποιηθούν  στο Δήμο Ρήγα Φεραίου,  όταν αρθούν τα μέτρα  της πανδημίας.

Τα θέματα ημερησίας διάταξης είναι: 

Λήψη απόφασης για την έκδοση  Ψηφίσματος  για τις  Λαϊκές Αγορές.
 
Λήψη απόφασης , για την υλοποίηση οριστικής μεταβίβασης οικοπέδων (περιοχών  Αερινού και Αγίου Γεωργίου) , σε παραχωρησιούχους στεγαστικής αποκατάστασης , που εκπλήρωσαν τους όρους  παραχώρησης και παράτασης της προθεσμίας , για όσους δεν έχουν εκπληρώσει τους όρους παραχώρησης.
 
Λήψη απόφασης για την έγκριση της 5ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2021 και τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος  2021, του Δήμου Ρήγα Φεραίου. (Α.Ο.Ε.62 / 2021).
 
Λήψη απόφασης για την Τροποποίηση της 175-2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ του Δήμου Ρήγα Φεραίου»  και την κάλυψη της θέσης του θανόντος δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Μαργαριτόπουλου.
 
Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας, με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) –Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.». 
 
Λήψη απόφασης για την έγκριση της οικονομοτεχνικής  μελέτης βιωσιμότητας , για τη μετατροπή της «ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) –Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.», σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Λήψη απόφασης για την αποδοχή των μετοχών που αναλογούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι οποίες προέρχονται από αποχωρήσαντες μετόχους της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.)-Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» , λόγω μετατροπής της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό.
 
Λήψη απόφασης , για την έγκριση της Αιτιολογικής Έκθεσης και  του 1ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση Τεχνικών Έργων στην Τ.Κ. Καναλίων, λόγω καταστροφής τους από τη θεομηνία της 26-06-2018».
 
Λήψη απόφασης, για την χορήγηση παράτασης εργασιών του έργου : «Αποκατάσταση Τεχνικών Έργων στην τ.κ. Καναλίων, λόγω καταστροφής τους από τη θεομηνία της 26-06-2018» . 
 
Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στο κέντρο της Κοινότητας Αερινού , λόγω προβλήματος διανομής εκ μέρους του Ταχυδρομείου. (5-2021 Απόφαση Κοινότητας Αερινού). 
 
Λήψη απόφασης σχετικά με την  «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 12MW, στη θέση ‘Σέσκλο 2’ της Τ.Κ. Αερινού , της Δ.Ε. Φερών , του Δήμου Ρήγα Φεραίου , της Π.Ε. Μαγνησίας , στην Περιφέρεια Θεσσαλίας .
 
Λήψη απόφασης για την κατανομή 1ης,2ης,3ης μηνιαίας κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2021 , συνολικού ποσού 53.700,00 €
 
Λήψη απόφασης για την χορήγηση Γνωμοδότησης ,για την λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης της Καλογήρου Ελευθερίας του Βασιλείου, σε δημόσια δασική έκταση,  στη θέση Πουρνάρι «Πουρνάρι» Κοινότητας Μικρού Περιβολακίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Κων. Παπαδάμ