ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιγνάτιος: "Δώρο για όλους το εμβόλιο"

Προτροπή για εμβολιασμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube
Ιγνάτιος: "Δώρο για όλους το εμβόλιο"

"Αυτονόητο" χαρακτήρισε τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, απευθύνοντας παραίνεση σε όλους να δεχθούν το δώρο που προσφέρει η επιστήμη και αποτελεί βασικό εφόδιο στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παρεμβατικός ο λόγος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την σημασία του εμβολίου, μιλώντας σε σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε χθες στο YouTube της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Με αφορμή τον διάλογο με 90χρονη η οποία του ζήτησε να παρακαλέσει την Παναγία να φωτίσει "όλους τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο", ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους: "Να ευχηθούμε όλοι να καταλάβουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και σαν δώρο για όλους τους άλλους".

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, η 90χρονη στον έκπληκτο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κάθε βράδυ προσεύχεται στην Παναγία και παρακαλά "να τους φωτίσει, να κάνουν το εμβόλιο".

Κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος, υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και αυτό είναι ευχή".

Στον Άγιο Ραφαήλ Νέας Αγχιάλου

Στον σημαίνοντα ρόλο της ορθόδοξης πίστης, που εμψύχωσε και ενέπνευσε τους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία, αναφέρθηκε ο κ. Ιγνάτιος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Νέας Αγχιάλου.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορταζόμενους μάρτυρες, υπογραμμίζοντας ότι "η Ορθόδοξη πίστη παρέμεινε ζωντανή και λειτούργησε ως η μαγιά που οδήγησε στον ξεσηκωμό και στην Επανάσταση. Η πίστη αυτή δεν επέτρεψε την αλλοίωση του εθνικού φρονήματος, διέσωσε την ελληνική γλώσσα, στην οποία είναι γραμμένο το Ευαγγέλιο και στην οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ενώ με αυτήν αποδίδεται η Ορθόδοξη υμνολογία".

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι: "Ο μεγάλος κίνδυνος της εποχής μας, όμως, είναι να σκλαβωθούμε μέσα στα ελεύθερα σύνορα της ελεύθερης πατρίδας μας, από το πνεύμα του σύγχρονου πολιτισμού, που αρνείται την αλήθεια της κοινωνίας του ανθρώπου με τον Θεό και να χαθούμε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Αυτό που και πάλι μας ξεχωρίζει είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και η όμορφη πατρίδα μας. Αν κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη και συνεχίζουμε να γιορτάζουμε αληθινά το Πάσχα και επιδιώκουμε την ένωσή μας με τον Χριστό, τότε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε".

πηγή: taxydromos.gr