ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν σταδιακά μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλιακοί χώροι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά, των συναυλιακών χώρων και των παιδικών σταθμών
Ανοίγουν σταδιακά μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλιακοί χώροι

Tο άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και συναυλιακών χώρων ανακοίνωσε και επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, την Παρασκευή (07/05), για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες εισηγήσεις με βάση και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης καθώς βρισκόμαστε σε τροχιά άρσης μέτρων σχεδόν στο σύνολό τους, με εξαίρεση το ωράριο κυκλοφορίας.

Έτσι, στις 14/5 ανοίγουν τα μουσεία, στις 21/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75% και μια εβδομάδα μετά θα μπορούν να γίνονται και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα όπως και συναυλίες.

Από τις 17/5 ανοίγουν, επίσης, και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Την ίδια μέρα επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Να θυμίσουμε ότι από το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και από τις 10/5 τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια με self test.

πηγή: news247.gr

Πιο διαβασμένα