ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτές είναι οι προτάσεις της παράταξης "Όλοι μαζί, μπροστά" για το επετειακό έτος 2021

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος, οι προτάσεις κατατίθενται κατόπιν επίσημου αιτήματος του Δημάρχου στο τελευταίο Δ.Σ. για συμβολή των δημοτικών παρατάξεων στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής και κινούνται στο σκεπτικό της επόμενης μέρας όπου, όπως σημειώνεται, όταν τελειώσουν τα πανηγύρια και "σβήσουν τα φώτα", ο Δήμος μας να έχει αποκομίσει κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας του τόπου μας
Αυτές είναι οι προτάσεις της παράταξης "Όλοι μαζί, μπροστά" για το επετειακό έτος 2021
Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

Αναλυτικά:

1) Αποστολή email η επιστολής τάχιστα,σε κάθε Δήμο της χώρας για εθελοντική συμμετοχή στον εξωραϊσμό του χώρου, " Σπίτι τού Ρήγα", με μαρμάρινη πλάκα διαστάσεων 30×50 όπου θα είναι χαραγμένο κάποιο δίστιχο που να παραπέμπει σε λόγια επιφανών ανδρών της επανάστασης καθώς και την ονομασία του Δήμου που το αποστέλλει.

Οι πλάκες αυτές τα τοποθετηθούν εσωτερικά της πετρόχτιστης περίφραξης του μνημείου. Έτσι θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βλέπει ,όταν επισκέπτεται τον ιερό αυτό χώρο, τη συνεισφορά του Δήμου καταγωγής του στον ιστορικό τόπο μας.

2) Ονομασία του χώρου του ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου με την επωνυμία "Λόφος του Ρήγα", ώστε να υπάρχει επιπλέον κίνητρο για τους επισκέπτες, η επίσκεψη σε ένα δεύτερο χώρο αναφοράς του μεγάλου Εθνεγέρτη μας.

3) Δεντροφύτευση 200 μικρών ελαιόδεντρων (νάνων) στον "Λόφο τού Ρήγα" που συμβολίζουν τα διακόσια χρόνια της επετείου και κάθε χρόνο θα προστίθεται κι ένα δέντρο. Η συντήρηση και επίβλεψη των δενδρυλίων θα τελείται από τις υπηρεσίες πράσινου του Δήμου.

4) Άμεση σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για πλακόστρωση του ανηφορικού δρόμου μήκους 130 περίπου μέτρων που οδηγεί στον ανδριάντα του Ρήγα με διαχωριστική νησίδα πράσινου ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, επίσκεψη στους αρμόδιους φορείς από διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου ώστε να επιτευχθεί η άμεση χρηματοδότηση του έργου.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι οι προτάσεις μας κατατίθενται κατόπιν επίσημου αιτήματος του Δημάρχου στο τελευταίο Δ.Σ. για συμβολή των δημοτικών παρατάξεων στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής και κινούνται στο σκεπτικό της επόμενης μέρας όπου όταν τελειώσουν τα πανηγύρια και "σβήσουν τα φώτα" , ο Δήμος μας να έχει αποκομίσει κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας του τόπου μας.

Πάσχος Στ. Χαράλαμπος - Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου