ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος Ελληνας οδηγός στο ευρωπαϊκό Le Mans Series

Ο Ανδρέας Λασκαράτος είναι ο πρώτος Ελληνας που θα πάρει μέρος στο European Le Mans Series που διεξάγεται σε πίστες φόρμουλα 1 με αγωνιστικά αυτοκίνητα τύπου LMP3
Ο πρώτος Ελληνας οδηγός στο ευρωπαϊκό Le Mans Series

 

Πρώτη στάση του πρωταθλήματος η Γαλλία και η διάσημη πίστα Paul Ricard την Κυριακή 14 Απριλίου. Συνολικά το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 6 αγώνες και υπάρχουν δύο κατηγορίες νικητών: οδηγοί/πληρώματα και ομάδες. Ο τελευταίος αγώνας γίνεται τον Οκτώβριο του 2019 στην Πορτογαλία

Ο Ανδρέας Λασκαράτος είναι μέλος της ομάδας 360 Racing που έχει έδρα την πίστα Silverstone στην Αγγλία και για πρώτη φορά φέτος θα πάρει μέρος με δύο πληρώματα. Συναθλητές του είναι οι James Winslow από τη Μεγάλη Βρετανία και John Corbett από την Αυστραλία. Στον τελευταίο αγώνα που έτρεξαν ως πλήρωμα, τον περασμένο Νοέμβριο στην πίστα Estoril στην Πορτογαλία, κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη γι’ αυτό και η αγγλική ομάδα στηρίζει πολλά σε αυτούς.

Η προετοιμασία του Ελληνα πρωταθλητή έχει αρχίσει εδώ και καιρό και περιλαμβάνει εκτός από οδήγηση σε πίστες, προπόνηση φυσικής κατάστασης και προπόνηση σε ειδικό εξομοιωτή.

Απώτερος στόχος του είναι η συμμετοχή στο 24ωρο αγώνα του Le Mans με LMP2 για το οποίο ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα όπως και η συμμετοχή στο Asian Le Mans Series με τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου.

O Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και ζει μόνιμα στο Λονδίνο από το 2010. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 1996 με καρτ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με την υποστήριξη της πίστας Speed Park στην Αθήνα και της ομάδας Ray Motorsport του Γιάννη Αντωνιάδη ο οποίος είναι ο προπονητής του από την ηλικία των 13 ετών. Συνεχίζει το καρτ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενώ για αρκετά χρόνια δοκίμασε και μονοθέσια αυτοκίνητα. Σταμάτησε να οδηγεί για περίπου τέσσερα χρόνια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά επέστρεψε στις πίστες τον Σεπτέμβριο του 2017 με την κατηγορία LMP3 (Le Mans Prototype): έτρεξε στην πίστα Spa του Βελγίου και κέρδισε τον αγώνα με την ομάδα Simpson.

Η νικήτρια ομάδα του European Le Mans Series λαμβάνει πρόσκληση για να πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

πηγή: euronews.gr

Πιο διαβασμένα