ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία σοβαρή οργάνωση για επετειακές δράσεις - Συμπληρωματικές προτάσεις

Του Χρήστου Μ. Μωραΐτη, δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ρήγα Φεραίου με την παράταξη "Όλοι μαζί, μπροστά"
Καμία σοβαρή οργάνωση για επετειακές δράσεις - Συμπληρωματικές προτάσεις

Για ένα έτος τόσο σημαδιακό για το οποίο είχαμε τον χρόνο να οργανωθούμε πολλούς μήνες πριν, η δημοτική αρχή Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος κ. Νασίκας αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο δήμο στην Ελλάδα για τις επετειακές δράσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, δηλαδή να δημιουργήσει μια οργανωτική επιτροπή δράσεων και εκδηλώσεων.

Φτάσαμε στον Μάιο του 2021 και κανένα άνοιγμα στη κοινωνία (απλούς πολίτες ή φορείς), καμία εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών και ελάχιστες εκδηλώσεις που περιορίζουν το Βελεστίνο μέσα στα στενά όρια του Δήμου ενώ ήταν η ευκαιρία να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο.

Έστω και την ύστατη στιγμή λοιπόν προτείνω:

  • Ανάπλαση της πλατείας με το μνημείο Σμολένσκι και εγκατάσταση μόνιμου ψηφιακού πληροφοριακού περιπτέρου (infokiosk) σχετικά με τη μάχη του Βελεστίνου.
  • Εγκατάσταση μνημείου στη μνήμη των 2 αγωνιστών από τα Κανάλια Χατζηκυριαζή και Χατζηνικόλα και εκδήλωση με έρευνα και την ανάδειξη της πολύτιμης δράσης τους  την περίοδο της επαναστάσεως.
  • Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών και προγραμματισμός διαδικτυακών δράσεων και ψηφιακών ξεναγήσεων.