ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρσάρουν για τον Ρήγα οι μοτοσυκλετιστές

Πενήντα μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα θα επισκεφτούν σήμερα Σάββατο στο Βελεστίνο για να τιμήσουν τον Ρήγα Βελεστινλή και να περιηγηθούν στην γενέτειρά του - Ομιλία του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου στα προπύλαια του Σταδίου
Μαρσάρουν για τον Ρήγα οι μοτοσυκλετιστές

Στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, το  Σάββατο 29 Μαΐου 2021 και ώρα 20.00 στα προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου, ιστορικού της ιατρικής, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, με τίτλο: "Ο Ρήγας Βελεστινλής έσπειρε το σπόρο της Ελευθερίας στους Έλληνες…". Παράλληλα, θα προβληθεί βίντεο για τον Δήμο, την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα και θα ψαλεί ο Θούριος και ο Εθνικός Ύμνος από την Μουσική Σχολή. 

Aφορμή για την εκδήλωση η επίσκεψη 50 μοτοσυκλετιστών από τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, το Λεωνίδιο και το Μεσολόγγι, οι οποίοι νωρίτερα, στις 18:30, θα περιηγηθούν στη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή με ξενάγηση στην Υπέρεια Κρήνη, το "Σπίτι του Ρήγα" και το Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας Βελεστινλής"

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Μαΐου, οι μοτοσυκλετιστές θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Εκεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Αρτοκλασία. Η πράξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπήρξε το σημείο αναφοράς για την Επανάσταση στο Πήλιο και τον πρωτεργάτη της Άνθιμο Γαζή.      

Η συνάντηση αυτή των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας "Επαναστατικές Διαδρομές 2021", η οποία δημιουργήθηκε από τις παραπάνω Λέσχες της Ελλάδας και την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από την Κύπρο, για να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821 και οι αγώνες των Ελλήνων, πριν και μετά απ’ αυτήν, για την Ελευθερία.   

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου.