ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι... πρώτοι τουρίστες στο Βελεστίνο!

Σε... κανονικούς ρυθμούς φαίνεται πως επανέρχεται έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της πανδημίας το Βελεστίνο, που έχει εξελιχθεί σε κόμβο περιηγητών από την Ευρώπη και τον κόσμο!
Οι... πρώτοι τουρίστες στο Βελεστίνο!

Σήμερα συναντήσαμε δύο Γάλλους ποδηλάτες από την Γκρενόμπλ, την δικηγόρο Violaine και τον ιδιωτικό υπάλληλο Alexis.

Θέλοντας να εξερευνήσουν περιοχές ανά την Ευρώπη, με στόχο να γνωρίσουν νέα μέρη και ανθρώπους, ξεκίνησαν πριν 50 μέρες το επίπονο αλλά και μαγευτικό ταυτόχρονα ταξίδι τους.

Όπως συμβαίνει και με άλλους ταξιδευτές, λόγω γεωγραφικής θέσης το Βελεστίνο αποτέλεσε σταθμό ξεκούρασης και ανανέωσης δυνάμεων!

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, μας εξήγησαν πως στα σύνορα των περισσότερων χωρών που διέσχισαν (Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία), χρειάστηκε να υποβληθούν σε covid test.

Αναμφίβολα, η σημερινή παρουσία των δύο νέων Γάλλων αλλά και όλων των άλλων σύγχρονων περιηγητών που έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς το Βελεστίνο, κάνουν ακόμα πιο έντονη την ανάγκη ύπαρξης ενός τουριστικού περιπτέρου, από το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, είτε με ψηφιακό τρόπο είτε με φυλλάδια. Κάτι που φυσικά θα βοηθήσει και τον εσωτερικό τουρισμό.

 

Με φόντο τον Πύργο Ρολογιού

 

Πιο διαβασμένα