ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Σαββατοκύριακο το 39ο ράλι Κένταυρος

Μία σημαντική αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στον Βόλο, με τη διοργάνωση να την έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου
Το Σαββατοκύριακο το 39ο ράλι Κένταυρος

Πρόκειται για το 39ο Ράλι Κένταυρος, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάρα πολλοί αθλητές-αγωνιζόμενοι, από διάφορα αθλητικά σωματεία όλης της Ελλάδας. Ο αγώνας θα έχει ως κύρια βάση τον Βόλο με αφετηρία, τερματισμό και πεδίο δράσης το βουνό του Πηλίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων ράλι ειδικότερα.

Το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φως των προβολέων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα, θα δοθεί νωρίς το πρωί από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε: "Σκοπός της διοργάνωσης κατά πρώτον είναι η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η έντονη αδρεναλίνη που βγάζουν οι αγώνες και κατά δεύτερον αυτό να το διαδώσουμε και σε άλλους έτσι ώστε το σπορ σιγά-σιγά να γίνεται περισσότερο γνωστό. Ο αγώνας ακόμη έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για το αυτοκίνητο, προβολή των κανόνων ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς και του ΚΟΚ".

πηγή: ertnews.gr