ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση συμπόρευσης Δημήτρη Νασίκα - Αρετής Πρίντζου

Γράφει η φιλόλογος, εκπαιδευτικός Πρίντζου Αρετή
Δήλωση συμπόρευσης Δημήτρη Νασίκα - Αρετής Πρίντζου

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά το 2010 με την Ελένη Λαΐτσου και την "Ενωτική Κίνηση Δημοτών". Η συνεργασία μας ήταν άψογη και η θητεία 2011-2014 ήταν κατά κοινή ομολογία γόνιμη και αποδοτική.

Η Ελένη, παρά την αγάπη της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε πλέον, να μην ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου ακολουθώντας το δρόμο της ακαδημαϊκής καριέρας. Οι αποφάσεις του καθενός αφορούν τον ίδιο προσωπικά, και οφείλεται σεβασμός σ’ αυτές.

Η απόφασή μου, να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του εκλογικού σώματος, εκπορεύεται από το έντονο, ειλικρινές και πηγαίο ενδιαφέρον για τα συμβαίνοντα στον τόπο μας. Η προσωπική αξιοπρέπεια που ο καθένας μας διαθέτει και οι ανησυχίες μας για το μέλλον τούτου του τόπου, επιβάλλουν την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και όχι την απουσία μας. Μόνο έτσι μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον για το Δήμο που ονειρευόμαστε.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Ο τόπος μας, η γενέτειρα του μεγάλου εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή και ευρύτερα της Φεραίας γης, η Κάρλα και τα χωριά της, το Κεραμίδι και το Βένετο που συναπαρτίζουν την οντότητα του Δήμου μας, χρήζουν αναπτυξιακού σχεδίου που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα είναι αντάξιο του ιστορικού φορτίου που κουβαλούν. Το αύριο, το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας και οφείλουμε σήμερα να πράξουμε τα δέοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης εμπρός στις όποιες προκλήσεις.

Διδάσκοντας καθημερινά με το παράδειγμά μας και τις πρακτικές μας και κυρίως με τη συνέπεια λόγων και έργων, θα κριθούμε όλοι και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και μετά απ’ αυτές.

Ο καθένας μας οφείλει να καταθέσει στην Κοινή Τράπεζα Ιδεών αυτά που γνωρίζει, αυτά που μπορεί να φέρει εις πέρας υλοποιώντας βήμα-βήμα μετά από κατάλληλη στόχευση μια σειρά δράσεων. Ως φιλόλογος, εκπαιδευτικός, αγαπώ ιδιαίτερα το χώρο της παιδείας και του πολιτισμού τους οποίους υπηρετώ επί σειρά ετών με συνέπεια και μεράκι.

Η αγάπη για τα κοινά είναι αναφαίρετο δικαίωμα μα και συνάμα υποχρέωση για τον κάθε Άνθρωπο (με την καθολική έννοια του όρου). Τούτη η αγάπη υπερκέρασε τις όποιες αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας που στόχευαν αποκλειστικά και μόνο στη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης καθώς επίσης και  στη μεγαλύτερη ενεργοποίηση όλων μας απέναντι στα κοινά προβλήματα του τόπου μας.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση με το Δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα, διαπιστώσαμε πώς μόνο κοινά ενδιαφέροντα έχουμε, παρά διαφορές. Ο Δήμαρχος, υιοθέτησε πολλές προτάσεις που του εξέθεσα, και εγώ από τη σκοπιά μου συμφώνησα με το καινούργιο, ανανεωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα του συνδυασμού "Νέος Δήμος, Νέα Εποχή" που θα παρουσιάσει προσεχώς ο ίδιος.

Μοναδικός γνώμονας και κριτήριο της απόφασης συνεργασίας με τον Δημήτρη Νασίκα, είναι τα περιθώρια βελτίωσης της εικόνας του Δήμου μας, στα πλαίσια της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων και πηγών και της προσφοράς υπηρεσιών στην καθημερινότητα του κάθε Δημότη. Όλες οι ενέργειες θα κατατείνουν στην προαγωγή του δημόσιου βίου και στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη και προκοπή.

Είναι ένα "κοινωνικό συμβόλαιο" που υπογράφεται και θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα μακριά από τυχοδιωκτισμούς, ευκαιριακά οφέλη ή ακόμη και ρεβανσισμούς. Είναι "κοινωνικό συμβόλαιο" που εδράζεται σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αποπνέει αισιοδοξία για τα μελλούμενα.

Αρετή Πρίντζου-Βισβίκη

Δημοτική Σύμβουλος

Πρώην Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας