ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δεκάδες φορείς, σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις διοργάνωσαν το Σάββατο (5/6) το απόγευμα, συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στην παραλία του Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Βόλος: Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη, οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς και οι αντιπολιτεύσεις τους δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες, ο Βόλος είναι μια πόλη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη και η καύση σκουπιδιών κάνει ακόμη πιο δυσμενή την κατάσταση.

"Κανένας πολίτης της πόλης του Βόλου δεν θα είχε αντίρρηση για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ, αν αυτή δεν είχε επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία. Δυστυχώς από το 2017 η κατάσταση έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα. Δόθηκε άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που εισάγονται από το εξωτερικό, με επιδότηση του εργοστασίου, πράγμα που συνεπάγεται έκκληση επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον, αφού τα τσιμεντάδικα δεν έχουν την τεχνική υποδομή γι’ αυτό. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν πριν ένα μήνα δόθηκε νέα άδεια στην ΑΓΕΤ, δίνοντάς της τη δυνατότητα, να καίει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες", επισημάνθηκε από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου, το οποίο περιλάμβανε ακόμη, μουσικά και χορευτικά δρώμενα από ντόπιους καλλιτέχνες.

πηγή: ertnews.gr