ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για τον Τάσο και την ελπίδα...

Στο βαρύ απόηχο από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του Τάσου Παπαγιάννη, ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε άνετα 2-0 της Ακρόπολης στο Βελεστίνο αναγκασμένος να το πάει ως το τέλος και παράλληλα να περιμένει δώρα όσον αφορά την υπόθεση "άνοδος"
Για τον Τάσο και την ελπίδα...
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Παπαγιάννη πριν την έναρξη του αγώνα / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Οι Κυανόλευκοι έκαναν το καθήκον τους και με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο σημείωσαν την τέταρτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, παραμένοντας ωστόσο σε μειονεκτική θέση για τον τίτλο του πρωταθλητή, τέσσερις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ρήγας Φεραίος - Ακρόπολη Σέσκλου 2-0 (7` Σέττος - 28` Νασιακόπουλος πεν.)

Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου - 22η αγωνιστική στην Α` ΕΠΣΘ

"Το ποδόσφαιρο σήμερα ήταν σε δεύτερη μοίρα για εμάς", σχολίασε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα στο Αθλητικό Βαγόνι ο προπονητής του Ρήγα, Μίλτος Ζιάκας, αναφερόμενος στο θάνατο του Νίκου Παπαγιάννη, πατέρα του βασικού γκολκίπερ της ομάδας Τάσου από τη Λάρισα. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Πάσχος και Κόκκας, τη στιγμή που με πρόβλημα αποχώρησε και ο Αραμπατζής στο ημίχρονο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρήγας προηγήθηκε αρκετά νωρίς, στο 7ο λεπτό, με προσωπική ενέργεια του Σέττου που τέλειωσε τη φάση με το αριστερό από πλάγια αριστερά στην περιοχή νικώντας τον Ανατόλη, ενώ στο 28` οι Βελεστινιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με εύστοχο χτύπημα πέναλντι του Νασιακόπουλου σε ανατροπή που κέρδισε ο ίδιος. Ο Σέττος είχε την ευκαιρία να σημειώσει και τρίτο γκολ στο 29` όταν με όμορφη προσωπική προσπάθεια απέφυγε δύο παίκτες και σούταρε από θέση διαγώνια αριστερά στην περιοχή, με τον γκολκίπερ του Σέσκλου να αντιδρά σωστά αυτή τη φορά διώχνοντας στην κλειστή του γωνία με τα πόδια.

Η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 από το Σέττο / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Ο Νασιακόπουλος γράφει το 2-0 από την άσπρη βούλα / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Όσον αφορά την επιθετική λειτουργία των έκτων στη βαθμολογία φιλοξενούμενων, απείλησαν πρώτη φορά στο 20`  όταν το σουτ του Μίλτου στο 20` μπλόκαρε άνετα ο Κουρίτας, που σήμερα πήρε θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ. Ακόμα, στο 40` ο Παγώνης προσπάθησε να "κρεμάσει" τον υψηλόσωμο γκολκίπερ όντας λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, όμως  η μπάλα πέρασε, όχι πολύ, άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος στο ηλιόλουστο Βελεστίνο. Στο 63`  ο Κόκκας σε έμμεσο φάουλ στην περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ με το αριστερό. Στο 72` ο Νασιακόπουλος δοκίμασε απευθείας το φάουλ από πλάγια αριστερά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και μάλλον είχε προλάβει παρέμβει και ο Ανατόλης, αφού δόθηκε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα μία κεφαλιά του Αλεξίου έπειτα από κόρνερ του Νασιακόπουλου πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι, άουτ, για να φτάσουμε στο 82ο λεπτό και την τελευταία σημαντική φάση με το Γάρο να σουτάρει από δεξιά στην περιοχή και τον πορτιέρε της Ακρόπολης να απομακρύνει με τα πόδια.

Ο τρίτος στην κατάταξη Ρήγας συνεχίζει να βλέπει το Διαγόρα στην κορυφή με δύο βαθμούς παραπάνω και τη Δήμητρα να υπερτερεί στην ισοβαθμία μαζί του. Οφείλει να μαζέψει όσες νίκες του απομένουν μέχρι το τέλος και ταυτόχρονα να ελπίζει.

Οι συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος (Ζιάκας): Κουρίτας, Γούτσιος, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Σουγκάρης, Γάρος, Νασιακόπουλος, Αραμπατζής (46` λ. τρ. Τσιαντής) , Σέττος.

Η εντεκάδα των Κυανόλευκων / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Ακρόπολη Σέσκλου (Παπαστεργίου): Ανατόλης, Μερμίγγης, Πασσιάς (46` Αξιώτης), Κ. Κολυμήτρας, Α. Κολυμήτρας, Παγώνης, Τσεκούρας, Κατής, Κόκκας, Μαυρίδης (46` Κουτλούμπασης), Μίλτος (85`Τσαπέρος).

Η εντεκάδα της Ακρόπολης / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Διαιτητική τριάδα: Νικόπουλος, Σαμαράς, Σφυρής

 Οι διαιτητές της αναμέτρησης με τους αρχηγούς των δύο ομάδων / φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι