ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε από το ερχόμενο Σάββατο (12/06), η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τη 1.30 το πρωί και όχι στις 00.30 όπως είναι τώρα. Από την 1η Ιουλίου αποφασίστηκε η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Επίσης ανακοινώθηκε, δια στόματος του υφυπουργού, η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, ένα μέτρο για το οποίο η κυβέρνηση είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από επαγγελματίες του κλάδου και πολίτες. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από τις 12 Ιουνίου να επιτραπεί η μουσική σε ανοιχτούς χώρους στα καταστήματα εστίασης.

Mε δεδομένους τους δείκτες του τελευταίου 7ημέρου, αποφασίστηκαν επίσης τα παρακάτω:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

πηγή: efsyn.gr 

Πιο διαβασμένα