ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Περιβολιωτών: Αναδρομή στην εκδήλωση για τον Ρήγα και τους Συντρόφους του

Σύλλογος Περιβολιωτών: Αναδρομή στην εκδήλωση για τον Ρήγα και τους Συντρόφους του

Προς τιμήν της χθεσινής ημέρας 24/06, ημέρας θανάτωσης του Ρήγα και των εφτά συντρόφων του, αλλά και με αφορμή τις επετειακές διήμερες εκδηλώσεις 26-27/06, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έρχεται στην μνήμη μας η μεγάλη επιτυχία όπου σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου Περιβολιωτων Ν. Μαγνησίας, επί προεδρίας Γεωργίου Κουβάτα, προς τιμήν του Ρήγα και των συντρόφων του, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 14 Ιουνίου 2014.

Η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου, σε πολιτιστικό επίπεδο, σκοπό είχε την αλληλογνωριμια μεταξύ των ανθρώπων των τόπων καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα, με απώτερο σκοπό την μελλοντική αδελφοποίηση τους!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: - Τσέλιος Ιωάννης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Ζιτσαίων Ηπείρου ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΗΣ’’ με θέμα « Ο Ηπειρώτης σύντροφος του Ρήγα, Δημήτριος Νικολίδης» - Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη, Δρ Ιστορίας Α.Π.Θ. με θέμα « Οι Χιώτες σύντροφοι του Ρήγα, Ευστράτιος Αργέντης και Αντώνιος Κορωνιός" - Μεγγούδης Νεκτάριος, Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Καστοριάς ‘’ΑΡΜΟΝΙΑ‘’ με θέμα "Ιωάννης και Παναγιώτης Εμμανουήλ: οι καστοριανοί συναγωνιστές του Ρήγα Βελεστινλή" - Μουζούρης Αδάμος, Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας με θέμα  "Ιωάννης Καρατζάς: Ο Κύπριος σύντροφος του Ρήγα" Εκ του Δ.Σ.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω δελτίο τύπου: